V-Sync vs FPS kilitleme

ahmet.bahceci

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar BenQ 2411k kullanıyorum. 144Hz ve DyAc premium ama high modunda. Valorant oynarken 300+ FPS alıyorum. V-Sync açmak mı mantıklı olur yoksa FPS kilitleme mi? Bunlar kapalıyken arada oyunda 1 saniyelik kayıp yaşıyorum.

V-Sync öneririm ekran yırtılması falan oluyorsa onlarıda engeller.

Input lag olur diyorlar bilginiz var mı?

Ben şahsi sistemimde neredeyse her oyun kullanıyorum hiçbir sorun olmuyor input lag eğer e-sporcu falan değilseniz sorun olmaz zaten sadece farenin tepki süresini arttırıyor.

Yırtılma sorunu yaşamıyorsan gerek yok. İyiye etki etmiyor.

Rekabetçi oyunlarda V-sync açmak genelde önerilmiyor. 1 saniyelik kayıp derken stutterdan mı bahsediyorsunuz yoksa ekran yırtılması falan mı oluyor?

Rekabetçi oyunlarda V-Sync açmak genelde önerilmiyor. 1 saniyelik kayıp derken stutterdan mı bahsediyorsunuz yoksa ekran yırtılması falan mı oluyor?

Tam olarak adını bilmiyorum ama genelde satın alma öncesinde çok yaşıyorum bir yere giderken anlık bir kayıp yaşıyorum 4-5 roundda bir

Yırtılma sorunu yaşamıyorsan gerek yok. İyiye etki etmiyor.

Peki FPS kısıtlamasına ne diyorsun?

Input lag olur diyorlar bilginiz var mı?

Evet olur, rekabetçi bir oyunda V-Sync açmanızı hiç ama hiç önermem, ekran yenileme hızınıza göre FPS'i kısıtlayabilirsiniz. Mesela 165Hz ise 200e kısıtlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…