V3.5 Kasası, RTX 2060 ve Ryzen R5 2600 İle Kullanılır mı?

PersiUM

Hectopat
Arkadaşlar MSI RTX 2060 Ventus ve R5 2600 modellerinde bu kasa sorun çıkarır mı? 80 Plus değil ve bana 'W' düşük geldi. Son olarak hava sirkülasyonu nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar MSI RTX 2060 Ventus ve R5 2600 modellerinde bu kasa sorun çıkarır mı? 80 Plus değil ve bana 'W' düşük geldi. Son olarak hava sirkülasyonu nasıldır?

Eki Görüntüle 424839
İşlemci ve Ekran Kartı olarak bende R5 2600 Asus Rog Strix 2060 kullanıyorum. Kasa olara Dark F40 kullanıyorum. Önde 2 fan üstte 1 fan ve Egzoz fan mevcut. Soğutucu olarak Dark Freezer x94 kullanıyorum. Ekran Kartım Max 61 derece İşlemci ise 58 derece AAA oyunlarda. Mersin gibi sıcak bir şehirdeyim.

Rog Strix o, tabii ısınmaz. En iyi soğutmaya sahip kartlardan. Arkadaşın kart muhtemelen 70'i geçmez, o dolaylarda dolaşır.

Güç kaynaklarındaki 80 Plus ibaresi, performans anlamında bir önem teşkil etmez. Sadece, senin sistemine iletilecek olan elektriğin akımını kontrol edip fazla akıma sebep olmayarak elektrik faturana ek bir masrafa yol açmaz. Ancak bu masraf öyle aman aman bir masraf da değildir zaten. O açıdan sıkıntı yaşamazsınız. Watt konusuna gelecek olursak da, 550 Watt sistemin için gayet yeterli. 500 Watt da yeterli olur. Ancak ileriye dönük bir güç kaynağı istiyorsan, tabii ki de en az 650 - 750 Watt öneririm. Fakat şimdilik için 550 Watt sistemin adına gayet yeterlidir. Kasa konusuna gelecek olursak, kasanın hava sirkülasyonu ısınma için çok önemlidir. Buradan baktığımda kasanın ön tarafında delikli hava boşlukları göremiyorum. Benim sana hava sirkülasyonu konusunda önerebileceğim model, zalman s2 modelidir. Bizzat kendim de kullanıyorum, sadece kendisiyle gelen egzoz fanı ile kullanmama rağmen, ekran kartımın (msi 1660 ti armor) ve işlemcimin (r5 2600) 70 dereceleri gördüğünü nadir hatırlıyorum. Örnek vermem gerekirse, PUBG oynarken, ortalama olarak 65 derecelerde geziyorlar. Dediğim gibi, hiçbir kasa fanına da sahip değilim. Zalman S2 modelinde ise, ekstradan yanlış hatırlamıyorsam 6 tane 120 mm lik kasa fanı takabileceğin alan var. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Kendisi şuan itopya sitesinde 230 TL. Hayırlı geceler.

Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler. Benim bu kasayı seçme nedenim Donanım Arşivi videosunda gördüğümdendir. Kasanın önünde delikler var ve D.A önerisi, f/p ürünmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…