V3 Bilgisayara AOC G2260VWQ6 Uyumlu mu?

Aman hocam bu bütçeye ne Xeon'u :) Fiyat performansa gönderme olarak mı dediniz?

Bunu kim diyor, anlamadım.

Bakmaktayım hala. Parçaları alıp bir bilgisayarcıya toplatma imkanınız yok mu? Eğer varsa aşırı kârlı çıkarsınız.
İmkanınız yoksa hazır sistem bulacağım.

Bakkallara hiç bir şey sorulmaz. İşlerine ne geliyorsa onu önerirler. Zorda kalırsanız anca böyle sistem toplatabilirsiniz. Gerçi internetten video izleyerek çok basit bir şekilde siz de toplayabilirsiniz ama istemiyorsunuz.
Topyabilirsiniz derken itopyadan mı?

Xeon X3440 17$ civarı AliExpress'te. Daha çok işlemci gücü lazımsa X5650 bile koyabiliriz.
Güncel olmaz o zaman da. Bu kadar rahat bütçede ileriye yönelik yeni nesil sistem toplamak daha mantıklı sanki?
Topyabilirsiniz derken itopyadan mı?
Yazdıklarımı sonuna kadar okursan sevinirim.
En ucuz sistem parçalarının sana linkini atacağım; ekran kartı, işlemci vs. Sonra da sen onları satın alıp video izleyerek kasaya monte edeceksin. Hem tecrübelenmiş olursun, hem zevkli olur, hem de kârlı çıkarsın. Ne diyorsun bu işe?

Yapamam dersen de dediğim gibi ya hazır sistem bulacağım ya da bir siteden parçalarını bizim seçtiğimiz ama onların topladığı hazır sistemi sipariş edeceksin.

Güncellik meselesine gerçekten aklım ermiyor. Adam gidiyor 3000-3500 TL veriyor. Topladığı bilgisayarın performansı, bizim topladığımız bilgisayarın neredeyse yarısında. Neymiş efendim güncel olan her zaman iyidir. 3500 TL verilen sistemin, adam akıllı bir güce kavuşması için 1000-1500 TL daha para harcıyorsunuz. Cebinizden çıkan para oluyor 5000 TL. Yakaladığınız performans 1500 TL topladığımız, hadi 2000 TL topladığımız bilgisayar kadar anca oluyor. Güncel olması her zaman alınası olması anlamına gelmiyor bence. Bir bilgisayarda asıl önemli olan şey güncelliği değil, performansıdır. Bugün W3680, Ryzen işlemcileri tokatlıyor. Ama kimse W3680 değil Ryzen alıyor. Sırf güncel olduğu için. Yapmayın, etmeyin. Para gerçekten zor kazanılıyor. 3000 TL verip düzgün performans almaya yönelik bilgisayarlar toplanmalı. Her şey güncellik değil. Unutmayın güncel, geliştirilebilir dediğiniz sistemi geliştirip kayda değer bir performans yakalamak istiyorsanız bir o kadar para daha vermelisiniz. @AYSİO hocam lafım doğrudan size karşı değil, genel bir yaklaşımda bulundum yanlış anlaşılmasın.

Güncellik meselesine gerçekten aklım ermiyor. Adam gidiyor 3000-3500 TL veriyor. Topladığı bilgisayarın performansı, bizim topladığımız bilgisayarın neredeyse yarısında. Neymiş efendim güncel olan her zaman iyidir. 3500 TL verilen sistemin, adam akıllı bir güce kavuşması için 1000-1500 TL daha para harcıyorsunuz. Cebinizden çıkan para oluyor 5000 TL. Yakaladığınız performans 1500 TL topladığımız, hadi 2000 TL topladığımız bilgisayar kadar anca oluyor. Güncel olması her zaman alınası olması anlamına gelmiyor bence. Bir bilgisayarda asıl önemli olan şey güncelliği değil, performansıdır. Bugün W3680, Ryzen işlemcileri tokatlıyor. Ama kimse W3680 değil Ryzen alıyor. Sırf güncel olduğu için. Yapmayın, etmeyin. Para gerçekten zor kazanılıyor. 3000 TL verip düzgün performans almaya yönelik bilgisayarlar toplanmalı. Her şey güncellik değil. Unutmayın güncel, geliştirilebilir dediğiniz sistemi geliştirip kayda değer bir performans yakalamak istiyorsanız bir o kadar para daha vermelisiniz. @AYSİO hocam lafım doğrudan size karşı değil, genel bir yaklaşımda bulundum yanlış anlaşılmasın.
Alınmadım hocam, sıkıntı yok. Paranın israf olacağından bahsetmişsiniz.
1200₺'lik ekran kartı önerilerinde görüyorum hep o kadar parayla 1050Ti alınmasına karşı çıkıp, daha ucuz olan ya GTX 970 ya R9 380 öneriyorsunuz. Ne zaman görsem beğeniyorum çünkü haklısınız, çünkü daha performanslı.
RAM; Yeni nesil her zaman daha iyi daha F/P değildir evet ama mesela 3500₺ para biriktiren adam neden 2018 yılında DDR3'e yatırım yapsın. Bu bana saçma geliyor işte, ölü yatırım yapmış oluyor. DDR5 çıktığında DDR3 tarih olacak, DDR3'ün yerini de DDR4 alacak ve hala piyasanın bi' köşesinde olacak. DDR5'e geçmek istediğinde de anakart+işlemci+RAM değiştirmek zorunda kalacak. Bu da ekstra ekstra masraf.

İşlemci; Dediğiniz işlemciyi ona uygun bir anakart ve RAM ile aldı diyelim. Bir zaman sonra onun da ömrü bitecek o da yetmeyecek. 4 sene diyelim, 4 sene sonra değiştirmek istediğinde hangi işlemciyle değiştirecek? Anakartına ve RAM'ine uygun yine çoook eskilerden kalma bir işlemciyle mi? Yoksa yeni çıkan, o eskilerden kalma işlemcinin çok daha güçlüsünü mü almak isteyecek? Almak isterse anakart+RAM de değiştirmek gerekecek. Halbuki B350 çipsetli bir anakart alsaydı Ryzen 3 1200'ü, Ryzen 4000 serisindenden bir işlemciyle hiçbirşeye bağlı olmadan değiştirecekti.

Yoksa yeni çıkan, o eskilerden kalma işlemcinin çok daha güçlüsünü mü almak isteyecek?
He bu dediğim de olmayabilir geleceği bilemem ama ben ne her zaman yeni nesil derim, ne her zaman eski nesil derim.

Son düzenleme:
Alınmadım hocam, sıkıntı yok. Paranın israf olacağından bahsetmişsiniz.
1200₺'lik ekran kartı önerilerinde görüyorum hep o kadar parayla 1050Ti alınmasına karşı çıkıp, daha ucuz olan ya GTX 970 ya R9 380 öneriyorsunuz. Ne zaman görsem beğeniyorum çünkü haklısınız, çünkü daha performanslı.
RAM; Yeni nesil her zaman daha iyi daha F/P değildir evet ama mesela 3500₺ para biriktiren adam neden 2018 yılında DDR3'e yatırım yapsın. Bu bana saçma geliyor işte, ölü yatırım yapmış oluyor. DDR5 çıktığında DDR3 tarih olacak, DDR3'ün yerini de DDR4 alacak ve hala piyasanın bi' köşesinde olacak. DDR5'e geçmek istediğinde de anakart+işlemci+RAM değiştirmek zorunda kalacak. Bu da ekstra ekstra masraf.

İşlemci; Dediğiniz işlemciyi ona uygun bir anakart ve RAM ile aldı diyelim. Bir zaman sonra onun da ömrü bitecek o da yetmeyecek. 4 sene diyelim, 4 sene sonra değiştirmek istediğinde hangi işlemciyle değiştirecek? Anakartına ve RAM'ine uygun yine çoook eskilerden kalma bir işlemciyle mi? Yoksa yeni çıkan, o eskilerden kalma işlemcinin çok daha güçlüsünü mü almak isteyecek? Almak isterse anakart+RAM de değiştirmek gerekecek. Halbuki B350 çipsetli bir anakart alsaydı Ryzen 3 1200'ü, Ryzen 4000 serisindenden bir işlemciyle hiçbirşeye bağlı olmadan değiştirecekti.

He bu dediğim de olmayabilir geleceği bilemem ama ben ne her zaman yeni nesil derim, ne her zaman eski nesil derim.

Ben her zaman performanslı olanı öneririm. Benim için nesil fark etmiyor. Bugün toplayacağı sistem seneler sonra eskiyince, bugünün piyasadaki Xeon işlemcileri seneler sonra alınıp öyle bir sistem dizilebilir. Ben DDR4 alınmasına da karşıyım. Benim amacım minimum bütçeye maksimum oyun performansı veren sistem önermek. Ben bu yüzden DDR4 ile DDR3'ün en azından oyunlarda bir fark ettirmediğine şahit oldum. DDR5 çıksa dahi alınmalı diye bir kural yok. DDR3 iyi bir sistemi olan adamın DDR5'e geçmesinin bana göre bir mantığı yok. Gittiği yere kadar. Bugün çok kuvvetli Xeon işlemciler hala piyasada. Fakat fiyatları cep yakıcı seviyede. Yani alınması mantıklı değil bir oyun bilgisayarı kullanıcısının. W3680 alan adam Ryzen alan adamdan daha mantıklı bir hareket yapmıştır bana göre. Çünkü Ryzen alan kişinin ettiği masraf, Xeon alan adamın ettiği masrafın çok üstünde. Üstelik W3680'den kayda değer bir performans farkı da yok. Boşa israf. DDR4, DDR5 olayına girmeyi tercih etmiyorum bile. Ama bugün W3680 alan kişinin Ryzen alan kişiden daha avantajlı olduğunu her türlü söyleyebilirim. Her ne kadar Xeon DDR3, Ryzen DDR4 olsa da.. DDR5 yarın da çıkacak olsa ben yine bariz bir performans katmayacağından dolayı DDR3 Xeon öneririm. DDR3 Xeon devri seneler sonra bittiğinde ise DDR4 Xeon sistem dizilebilir. E5 2670 bir sistem mesela. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı