Merhabalar. V60 ile kahve demlemek kolay, uzmanlaşmak ve damağınıza uygun tat profilini sürdürmek zaman isteyen süreçlerdir. Yüzlerce kez kahve demleyen insanlar bile hata yapabiliyor, en ufak bir hatada istenen tada ulaşamayabiliyor. Bu yüzden ilk süreçte bu konuda bolca araştırma yapmak ve bunları denemek gerekiyor. Yaptığınız değişikliklerin sonuçlarını fark ettikçe sorunun nerede olduğunu anlayabilirsiniz.
Dünyanın en güzel kahvesi bile olsa öğütülüp paketlendiğinde vasatın altı bir kaliteye düşüyor. Eğer siz öğütmüyor ya da öğüttürmüyorsanız beklentiyi artırmayın. Bu sebeple Nescafe Gold muhtemelen pek hoş bir aromaya sahip değildir. Başlangıçta paketlenmiş ürünleri tüketmek iyidir, o kahvelere alışınca iyi kahveler çok tatlı gelir
Herkesin kendi ağız tadına göre kahve/su oranı vardır. Ben 1 gram kahveye 15 ml su koymayı tercih ediyorum. O kahve biraz sert herhalde 1 gram için 21 ml su koymuşsunuz.
Sizle V60 demleme teknikleri gösteren popüler bir video paylaşayım. Bir de öyle deneyin ve önceki içiminizle kıyaslayın. Ancak size önerim kahve-su oranını değiştirmemeniz. Geçenki deneyiminizdeki kahve tadına etki eden faktörlerden birini değiştirin ki her bir etkenin farkını anlayın. Olmazsa kahveyi 1 gram daha azaltırsınız.
Söylediğiniz siteyi ve fiyatlarını bilmiyorum. Eğer taze öğütüp veriyorlarsa paketlenmişlere göre daha lezzetli olur ancak yine de zamanla kokusu azalır. O kadar derin bir konu ki her şeyi tam yaptım deseniz bile bazı şeyler yanlış olabiliyor
İyi demlemeler.