VA panel bulutlanma sorunu kabul edilebilir düzeyde mi?

layfinn

Hectopat
Birkaç gün önce aşağıdaki linkteki monitörü satın aldım ve dün elime ulaştı. Gündüz gözüyle PlayStation bağlayıp biraz kullandım ve oldukça memnun kaldım. Ölü piksel veya başka herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Lakin hava karardıktan sonra bir de ışık sızması testi yapmak istedim ve sonuç aşağıda.

WhatsApp Image 2024-07-19 at 12.18.42.jpeg

Bu arada şunu not etmek isterim. Görüntüyü gerek parlaklık gerek kontrast ayarlayarak gözümün gördüğüne en yakın seviyeye getirmeye çalıştım. Yani bu görüntüden belki bir tık daha iyi görünüyordur bu şekilde düşünebilirsiniz.

Bu panellerde belli bir miktarda ışık sızması ve bulutlanma sorunu olduğunu biliyorum. Lakin bu bulutlanma (özellikle de sol üstte kalan parça) beni gece The Last of Us oynarken epey rahatsız etti. Bu yüzden iade süresi dolmadan iadesini isteyip yeni bir adedini almak istiyorum. Fakat gerek Curved ekran olması, gerek uygun fiyatlı bir ürün olmasından ötürü elime geçen bir sonraki üründe de böyle bir sorunla karşılaşır mıyım bilemedim. Gerçi ürün yorumlarındaki gerek değerlendirmelerde gerekse fotoğraflarda böyle bir bulutlanma sorununa rastlamadım. Açıkçası başka bir monitöre yönelmeyi de düşünmüyorum çünkü bu sorun haricinde tam da benim ihtiyaçlarımı karşılayan bir cihaz. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Maalesef VA panellerde bu sorunlar olabiliyor özellikle Samsung VA monitörse aman allahım! Çözümü yok maalsef, geçmiş olsun.

Maalesef VA panellerde bu sorunlar olabiliyor özellikle Samsung VA monitörse aman allahım! Çözümü yok maalsef, geçmiş olsun.
Hocam şimdi aynı panelin 27'' olan versiyonunun değerlendirmelerine baktım. Birçok insan da karanlık arka planlı wallpaper kullanmış ve hiçbir şekilde böyle bir bulutlanma yok. Ürünün ayıplı olduğuna emin oldum. Bundan sonra iade etmeye çalışacağım. Sorun çıkarırlarsa THH'ne kadar giderim sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı