VA Panel Monitör Tepki Süreleri

lighthouselounge

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Pilot
Arkadaşlar elimde MSI Optix G24C 144Hz 1MS VA panel 24inc LED Gaming monitör mevcut. Tepki süresi ve Hz açısından gösterilen süreleri VA panel tam anlamıyla verir mi? Araştırdığım kadarıyla istenilen tepki sürelerini veremiyormuş VA panel. Yoksa iade edip TN panel bir monitör mu almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
VA renk konusunda daha başarılıdır, TN tepkime süresinde başarılıdır. Oynadığınız oyun türüne göre seçim yapmalısınız yada kişisel zevklerinize göre gibi.
Renk konusunda başarılı olduğunu biliyorum, gözle görülür bir fark olur mu, ona göre iade edeceğim. Mesela CSGO oynarken.

VA panel de tepki süresinde başarılıdır, piyasa 1ms VA panellerle dolu. VA, TN'in üzerine daha kaliteli renkler eklenmiş hali gibi düşünebilirsinizi basitçe.
Evet öyle düşünmüştüm ilk başlarda, fakat VA panel için tepkime surelerini TN panel kadar iyi veremiyor diye tonlarca yorum okudum.

Evet öyle düşünmüştüm ilk başlarda, fakat VA panel için tepkime surelerini TN panel kadar iyi veremiyor diye tonlarca yorum okudum.

Bu tarz konular için TR forumları yerine yabancı forumlara yönelmelisiniz, yurtdışında adam IPS vs TN diyor oyun için TN veya VA panel öneriliyor bizim burada herkes IPS, IPS üzücü. :/

TN vs IPS vs VA: Which is the Best Monitor Display for Gaming?

İngilizcen varsa oku sonra ''parası olmayanların uydurduğu şeyler'' tarzı cümlelerini kurmaya devam et. ''TN panels are the kings when it comes to response time. ''

"TN Panels have an incredibly fast response time and are capable of hitting response time marks as low as 1ms."

1ms'e bir tek TN ulaşabiliyor gibi anlatılmış.

Buradaki VA'lar da 1ms, ikiside 1ms iken siz TN panel daha iyi veriyor da ısrar ediyorsunuz. Monitörün performansı tek tepki süresiyle olmuyor, input lag değerleriyle de oluyor. Buna etki eden sadece tek faktör yok yani anlayacağınız.
Ayrıca burada artı olarak gösterilmesinin sebebi daha düşük maliyetle düşük tepki sürelerine ulaşabilmesi. İkisi de 1ms tepki süresi yakalayabiliyorsa bir anlamı kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…