VA Panel Monitör Tepki Süreleri

VA renk konusunda daha başarılıdır, TN tepkime süresinde başarılıdır. Oynadığınız oyun türüne göre seçim yapmalısınız yada kişisel zevklerinize göre gibi.
VA panel ve TN panel arası genel fark arkadaşın bahsettiği gibidir.

Renk konusunda başarılı olduğunu biliyorum, gözle görülür bir fark olur mu, ona göre iade edeceğim. Mesela CSGO oynarken.
10 aydır kullandığım AOC G2460PF 144Hz 1MS TN panel monitörümü yatay çizgi hatasından dolayı iade ettim. Onun yerine Samsung LC24F390FHMXUF 60Hz 4MS VA panel monitör aldım. Bir aksilik çıkmaz ise bu akşam kurmayı düşünüyorum. İnput lag ve tepkime süreleriyle ilgili arada görebildiğim performans farkını buraya yazarım.

Onun haricinde Hardware.Info United States adresinden monitörün marka modelini arattırıp, Test Result sekmesinden "Response times and input lag" bölümünde yapılmış ölçümler belki fikir edinme konusunda faydası olabilir. Bu arada belirteyim her monitörün test sonuçları bulunmamakta.

Benim monitörüm MSI Optix G24C 144Hz 1MS VA panel. Bunun response time süreleri istenileni veriyor ise iade etmeyeceğim.

Dostum bence çok güzel bir monitöre sahipsin (MSI optix 144 hz 1MS VA panel) daha ne olsun, takma kafanı 1ms 3ms mevzusuna, bu güzel monitörle oynadığının oyunun tadını çıkarmaya çalış.

Şahsen MS ve input lag farkını bu iki model arasında anlayamadım. Yan yana koymadan anlamak pek mümkün değil herhalde. 1MS-5MS olayı ileri düzey oyuncular için geçerli olabilir. Fakat benim ilgimi çekmiyor artık. 60Hz ve 144Hz farkı ise belli oluyor. 144Hz akıcılığı denenmesi gereken bir deneyim. Panele gelecek olursak VA panel benim kullanımıma daha uygun.

Dostum bence çok güzel bir monitöre sahipsin (MSI optix 144 hz 1MS VA panel) daha ne olsun, takma kafanı 1ms 3ms mevzusuna, bu güzel monitörle oynadığının oyunun tadını çıkarmaya çalış.
Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Ortada Kafana takacak hiçbir şey yok. Tepkime süresi derdi günümüz monitörlerini kapsamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…