VA panel monitor alınır mı?

Bütçe
4500

Ozireis

Centipat
Daha fazla  
Selam.
Cok uzun tutmayacağım bütçem çok yok. Fiyat olarak da VA paneller ucuz en az 144 Hz 24 ya da 27 inç bir monitor almak istiyorum. Yani nasıl bir monitor almalıyım? En fazla 4500 TL'ye çıkabilirim. Onerileriniz varsa açığım ve VA panel alınır mı?

Bütçen düşük bu yüzden IPS al bu bütçede VA paneller IPS kadar iyi performans vermez. Yüksek bütçede VA paneller IPS'lerden daha iyi özelliklere sahip oluyorlar ve genellikle görüntüleri daha iyi oluyor.

IPS ve 24’ al. VA’ya da 27’ e düşük bütçede bulaşılmaz.

VA panel kullanıcısıyım 3 yıldır çok memnunum IPS'i aratmıyor ama @İsmail Evece hocam haklı olabilir. Bütçe mevzu önemli.

Çünkü yüksek bütçede VA paneller bildiğim kadarıyla biraz daha canlı renklere sahip oluyorlar yanlış ta biliyor olabilirim. Fakat şunu net bir şekilde biliyorum ki bazı VA panelli monitörlere local dimming vb. teknolojiler eklenebiliyor bu sayede HDR10+ oyunları rahatça hatta kimi modelde OLED ile yarışabilecek siyahlar ile kullanabiliyorken IPS'ler ile bu mümkün değil.

Sağ olun ama cidden kısıtlı bütçe onerdiğiniz bir monitor var mı 5K bandını geçmeyecek.

Fiyatı 4.500 gibi gozuluyor ama onlar 2.el satan adamlar PttAVM vs. yerlere koyuyolar ben guvenipte para vermem oralara güvenilir yerlerde 6k.

Hayır hocam 3 tür var TN VA IPS en canlı renk IPS sonra VA sonra TN asıl en prof oyuncu monitorleri TN panele sahip oluyor Hz değerleri yuksek öyle anlayın yani.

Son düzenleme:

Attığım linke güzelce bakarsanız monitörün sepette 4K olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca en yüksek Hz TN paneller de falan yok. TN paneller görüntüyü IPS'e göre çok daha kötü verir ama ucuzdur. TN panel prof oyuncu monitörü falan değildir.

Hayır zaten IPS panelle TN panel karşılaştırılmaz IPS panelin olayı zaten renkleridir birçok prof CS oyuncusu ya TN ya da IPS panel kullanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…