Hocam, iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz ama bu bıçak normalde Valorant'ta yaklaşık 1.250 TL'ye denk geliyor. O yüzden sorayım dedim, çünkü fiyatı bayağı uygun yani.Maili değişsen ne olacak? Adam kurtarma bilgisiyle 2 dk da geri alacak sende buraya gelip dolandırıldım diye konu açacaksın. Zaten 450 liraya yakın parayı gözden çıkardıysan bekle az daha koy kendin düşünce kendin al.
Hocam, iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz ama bu bıçak normalde Valorant'ta yaklaşık 1.250 TL'ye denk geliyor. O yüzden sorayım dedim, çünkü fiyatı bayağı uygun yani.
1-2 gün kullanmana kalmaz hesabın sahibi geri çeker bence hiç bulaşma.
Hocam, iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz ama bu bıçak normalde Valorant'ta yaklaşık 1.250 TL'ye denk geliyor. O yüzden sorayım dedim, çünkü fiyatı bayağı uygun yani.
hocam, bunu ne kadar söylesek az. İstersen bir eleştiri, istersen bir nasihat olarak kabul et; burada bulunan herkesin de bunu doğrulayacağını düşünüyorum. Hatta tartışmaya kapalı bir şey söyleyeceğim:
ucuz etin yahnisi yenmez.
Bu söz, kesinlikle doğru. Fiyatı 1250 TL olan bir oyun içeriğinin 400 TL'ye satılması zaten başlı başına mantıksız. Eğer bu 1250 TL'lik şey gerçek hayatta elle tutulabilir, zamanla deforme olabilecek ya da kullandıkça azalabilecek bir şey olsaydı, evet, o zaman ikinci el kategorisinde bu tarz fırsatlar makul olabilirdi.
Ama burada dijital bir içerikten, dijital bir hesaptan bahsediyoruz. Ne bir değer kaybı oluyor ne de fiziksel bir eskime söz konusu. Sen bir dijital ikinci el hesap alıyorsun ve bunun sende her zaman kalacağını sanıyorsun.
Farz edelim ki karşındaki kişi dolandırıcı değil, hesabı sana gerçekten verdi ve bir daha da geri almadı. Eyvallah, olabilir. Acil paraya ihtiyacı olan insanlar da elbette var. Ama şöyle bir durum var:
İleride bu hesabı iyice dizdin, emek verdin, ana hesabın haline geldi diyelim. Peki ya ileride bu hesabın çalınmayacağına ya da senin erişimini kaybetmeyeceğine dair bir garantin var mı? Hayır, yok. Bu iki durumdan biri başına geldiğinde hesabı geri alamayacaksın çünkü sen o hesabın kurtarma bilgilerine sahip değilsin.
Yani aslında şu anda bu hesabı alarak ölü bir yatırım yapıyorsun ve büyük bir riskin altına giriyorsun. Üstelik bu risk, sadece “olasılık” değil. Tüm ihtimaller olumlu gitse bile, karşı taraf ne kadar iyi niyetli olsa da, sen bu işten uzun vadede kazançlı çıkmayacaksın.
Maalesef gerçek bu. Bana göre Valorant, para yatırılması gereken bir oyun değil. Para yatıran insanlara kesinlikle saygı duyuyorum, oynayan kitleye de aynı şekilde. Hiçbir şekilde kimseyi küçümsemiyorum.
Ama oyunun geldiği bu hâl, bence bu kadar para harcamaya değmez. Ben de zamanında kendime bir hesap dizdim, yaklaşık 2.5 yıl önce. Tüm silahlara belki iki, belki üç skin aldım. Hatta on taneye yakın bıçağım var. Ama aktif bir şekilde oynamıyorum artık. Çünkü oyunun geldiği hâl, özellikle de kitlesi, gerçekten çok kötü.
Ben böyle düşünüyorum. Bu düşünceye katılmayanlar da olabilir ama çoğu kişinin benzer hislere sahip olduğuna eminim.
Tabii ki oynamak istiyorsan, buna kimsenin bir şey deme hakkı yok. Yine de ucuz etin yahnisi yenmez diyerek bitireyim. Diyelim ki yedin, sana sürdürülebilir, sağlıklı bir deneyim sunmayacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.