Vali olmak için hangi tür lise seçilmeli?

Vali olunmaz, atanılır. Vali diye bir meslek yoktur, valiler farklı dallarda çalışan kişilerden seçilir. Şu an ki sistemde Vali olmak için Cumhurbaşkanı tarafından önerilmeniz gerekmekte.
Ancak kaymakam olabilirsiniz, sınavlarına hazırlanarak doğru bölüm seçimi ile.

Yani valiye direkt geçemem,ondan önce kaymakam olmam gerekiyor,doğru mudur ?

Torpilin olsa 35'ten önce olursun. Sen gene de siyaset oku.

Önünde çok uzun bir yol var. Mümkün olduğunca yabancı dil bilmek, Hukuk siyaset ekonomi hukuk bu konuların hepsine hakim olman gerekir fark yaratabilmen için. Dediğim gibi ya kolay yoldan tanıdığın biri olmalı ya da kendi bilgi ve birikiminle insanlara kaymakam ve VAL'i olarak ülkeye hizmet edebileceğini göstermen gerekli. Sürekli kitap okumak sana en fazla faydayı sağlayacak şey onun haricinde gireceğin sınavlar zaten kolay çok zor olmayacak.

Hocam LGS'den çıkınca tekrar buraya yazacağım,o zaman öneriniz Sosyal Bilimler Lisesi ?

Eniştem il başkanıydı eskinden orada, bir yararı da mı dokunmaz hocam?

Eniştenin tanıdıkları varsa yardımcı olurlar. Hatırlı dostlar her şeyi yapıyor. Bu tarz şeyleri sevmiyorum benim babamında aşırı hatırlı dostları var eski parti dönemlerinden ve her işi halledebileceklerini sanıyorlar beni deli ediyorlar. Torpilli iş iyi değil tavsiyem oku kazan.

Çok doğru diyorsunuz hocam,çok sağolun

İzninizle cevaplanmadığı için tekrar yazıyorum:Fen Lisesinde hukuk vb. önem vermiyorlar değil mi ? O yüzden en mantıklısı anadolu liseleri ?

Torpil meselesine gelirsek evet kendisi tam olarak 5 yıla yakın sınavlarla boğuştu. Mülakatlarda sürekli elediler. KPSS puanı 88 ve üzeri olan bir adam. Dahasında malum partiye kayıt olduktan sonraki ilk mülakatta kazandı ve atandı. Diyecek başka bir şey bulamıyorum.Yani arkadaşlar tanıdık mevzusunu açarak doğru bir yere el atmışlar.

Tanıdık konusunda en fazla üniversite hocaların yardımcı olurlar. Bilinen köklü üniversitelerde siyasal bilimler okuman çok fazla fayda sağlayacaktır. Özellikle Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi her sene kaymakam kadrosuna mutlaka öğrenci gönderir. O yüzden ilk hedefin köklü üniversitlerden birinde siyasal bilimler okumak olsun gerisi sana kalmış gerisi gelir zaten.

Her harfine katılıyorum diyeceğim fakat sınavların kolay olacağını söylemişsin. Yanılıyorsun arkadaşım sınavlar gayet de zor. Ciddi bir çalışma sürecinden geçmesi gerekiyor. Bunlar gerçek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…