Vali olmak için hangi tür lise seçilmeli?

Kolaylıktan kastım diğer aşamalara göre kolay bence. En zoru sürekli kendini geliştirmek. Sürekli okuyarak kendini geliştirerek zaten kendi alanına tamamen hakim oluyorsun. Bana göre en zoru sürekli okuma araştırma ve kendini alanında geliştirme. Yoksa elbette zor sınavlar öyle kuru ezberle olacak iş değil

Hocam anladığım kadarıyla bu konularda fazla bilgi sahibisiniz,denemelerde çıkardığım sonuçlar çok iyi.Hiç mi tanıdığınız yok Fen Lisesinden bu yollara gelen ? Ve arkadaşınız (üstte yazdınız mı bilmiyorum ama) hangi liseden mezun olmuştu,hangi lise tercihlerini yapmıştı ?

Yani valiye direkt geçemem,ondan önce kaymakam olmam gerekiyor,doğru mudur ?
Hocam vali olmak için öncesinde doktorda olabilirsiniz, öğretmende. Vali olmanın eğitimle ilgili şartı yok, direkt cumhurbaşkanı tarafından önerilmeniz gerekli, sınavı da yok zaten. Sizi üzmek istemem ama parti ile yakında işiniz yoksa vali olamazsınız.
Size tavsiyem bu alanda gitmek isterseniz kaymakamlık denemeniz, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi gibi bölümler okuyarak kaymakam olmaya aday olabilirsiniz. Daha sonra sınavına girip olabilirsiniz direkt.

Bunu sormamamın nedeni ailem Fen Lisesi istiyor benden,gönül ister ki (puanlarım yetiyor) ama Fen Lisesinden kolay olur mu bilemiyorum,çünkü Fen Lisesi sayısala ağrılık veriyor

Anlattığınız partiden eskiden eniştem il başkanlığı yaptı ama ben hakkımla kazanmaya çalışacağım,İnşallah zorlamaz

Planım bu kaykamlığa yönelmek oradan da valilik,bu arada kaymakam maaşı 22k gösteriyor internette doğru mudur ?

Bunu sormamamın nedeni ailem Fen Lisesi istiyor benden,gönül ister ki (puanlarım yetiyor) ama Fen Lisesinden kolay olur mu bilemiyorum,çünkü Fen Lisesi sayısala ağrılık veriyor
Fen lisesi olması fark ettirmez. Hatta matematik bildiğin için sana avantaj sağlar. Fen lisesi mezunu olup Siyasal bilimler fakültesine tercih yapabilirsiniz. Sadece senin istemen ile alakalı bir şey. Önemli olan üniversitede kaymakamlık sınavlarına girip aday olabilecek bir bölümde okumuş olman.

22K az daha fazla diye biliyorum 35K bandında. Kaymakam olmak kişisel azim sonucu olur, vali konusu dediğimiz gibi biraz parti ilişkilerine bakıyor.

Ama benim bahsettiğim durum daha çok kendini geliştirerek yapacaksan geçerli. Yoksa tanığın biri varsa hangi meslek sahibi olursan ol VAL'i olabilirsin. Eğer gerçekten hedefin VAL'i olmak ise ve tanıdığın kimselerle vs bunu yapamayacaksan tek yolu kendini geliştirmek kendini ismini kaliteni bir şekilde insanlara ispat etmek. Kolay bir yol değil onu söyleyeyim. Farkını ortaya koyman gerekir. Yoksa bence o yola hiç girme hiç kolay değil. Ya gecen gündüzün bu olacak hayalin her şeyin ya da tanıdık birini bulacaksın yoksa zor iş.

Hocam yapmayın Çöpçü bile olsam tanıdığım olsa oradan direkt kaymakamlığa geçebilir miyim ? Torpil çok kötü bir şey maalesef...

Lise değil gençlik kolları seçmen gerekli
Hocam ben bir LGS'yi atlatayım,direkt siyasi bilimlere yöneleceğim üniversitede

İmam-hatip seçmelisin. İmam-hatip'i bitirdikten sonra malum parti'nin gençlik kolları + ilahiyat okursan vali olma ihtimalin var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…