Oyun Valorant %4 işlemci kullanımı nasıl artırılır?

SapkaliPen

Hectopat
Daha fazla  
Valorant oynarken işlemci kullanımı %4 olmasına rağmen 200 250 FPS arası alıyorum nasıl %20 30'lara çekerim? Bazen ekran Hz'min altına düşüyor FPS.

Eğer işlemcinizin gücü ekran kartınıza göre daha fazlaysa düşük işlemci kullanımı görüntülenebilir. Ayrıca bu oyun içi ayarlarınızla da ilgilidir. Grafik ayarlarınızı arttırdığınızda oyun daha fazla ekran kartı kullanmaya başlar ve aynı ölçüde işlemci tarafından beslenir.
Kullandığınız uygulama neyi ne kadar kullanmaya ihtiyaç duyuyorsa o kadar kullanır. Dar boğaz gibi bir sıkıntıya düşmediğiniz sürece kullanım oranlarını çok fazla dikkate almayın. Oyununuzun keyfini çıkartmaya bakın.

İşlemci gerekli görmüyorsa artmaz. Threadripper ile 1050 Ti falan mı kullanıyorsun %4 iyiymiş.

Sistemim Ryzen 5 5500 RTX 2060 Super 8 GB

Full ayarlar FXAA 16X eşyönsüz filtrelemede

Aldığın FPS'e göre yüzde düşük evet. 5500 aşağı yukarı 300 FPS çizebiliyor desek yalnızca yarısında %4 çok garip. Hani verdiği FPS de iyi, öyle 40-50 verse tamam

Hocam Max 20 gördüm oda 12 saat falan açık kaldı oyunda o kadar ekran kartı sıcaklığıda Valorant'ta 71 sabit

Hocam Max 20 gördüm oda 12 saat falan açık kaldı oyunda o kadar ekran kartı sıcaklığıda Valorant'ta 71 sabit

Kullanım yüzdesinde yanlış yere bakıyor olmayasın. Atıyorum belki MSI Afterburner'da CPU yerine CPU1 açtın yalnızca alt çekirdek gösteriyor.

bu şekilde

Dosya Ekleri

• resim_2023-04-09_205315978.png
    7,5 KB · Görüntüleme: 45
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…