Çözüldü Valorant D3D11 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

0.0_lucas

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci; i7 12700K
RAM; Kingston Fury Beast 32 GB 3200 MHz DDR4 CL16
Ana Kart; ASUS B660M - E D4 3600MHz
Ekran Kartı; RX6750XT 12GB
Sıvı Soğutucu; MSI MAG CORELIQUID P360 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Meslek
Meslek Lisesi Yazılım Öğrencisi
Ekran kartı
Asus ROG Strix Radeon RX 6750 XT OC Edition 12GB G
Valorant'ı güncelledim oynaya basıyorum fakat.

D3D11-compatible GPU (feature level 11.0 shader model 5.0) is required to run the Engine.

Diye bir hata çıkıyor araştırdım Direct X 11 desteği olmayan ekran kartı varsa uyarı çıkıyormuş fakat benimki DirectX 12 Ultimate destekliyor. Az önce kontrol ettim.

Dosya Ekleri

• resim_2024-08-28_235119743.png
    resim_2024-08-28_235119743.png
    77,5 KB · Görüntüleme: 71
  • image.png
    image.png
    4,5 KB · Görüntüleme: 81
Valorant'ı güncelledim oynaya basıyorum fakat.

Diye bir hata çıkıyor araştırdım Direct X 11 desteği olmayan ekran kartı varsa uyarı çıkıyormuş fakat benimki DirectX 12 Ultimate destekliyor. Az önce kontrol ettim.

Ekran kartınızın driverı güncel mi değilse DDU ile silin silerken Windows'un driverı değiştirmesine izin vermeyi tikleyin. Sonrasında ise en güncel driverı kurun.Güncelse de deneyin bu arada olmazsa farklı bir çözüm deneyelim.

Ekran kartınızın driverı güncel mi değilse DDU ile silin silerken Windows'un driverı değiştirmesine izin vermeyi tikleyin. Sonrasında ise en güncel driverı kurun. Güncelse de deneyin bu arada olmazsa farklı bir çözüm deneyelim.
Bu ekranda ne yapmam gerek sırası ile anlatır mısınız?

Dosya Ekleri

• resim_2024-08-29_000520297.png
    resim_2024-08-29_000520297.png
    76,9 KB · Görüntüleme: 42
Sadece sol üstteki temizledikten sonra yeniden başlatı seçin.

Bilgisayar otomatik yeniden başlamadı işlem sonrası sürücü güncel. Güncelleme bulunamadı yazıyordu bende kendim yeniden başlat yaptım ekran kartı ilk başta aygıtlarda vesaire yoktu az önce aktif oldu.

Sadece sol üstteki temizledikten sonra yeniden başlatı seçin.

Sorun çözüldü yardımın için çok sağ ol.

Bilgisayar otomatik yeniden başlamadı işlem sonrası sürücü güncel. Güncelleme bulunamadı yazıyordu bende kendim yeniden başlat yaptım ekran kartı ilk başta aygıtlarda vesaire yoktu az önce aktif oldu.

Sorun çözüldü yardımın için çok sağ ol.

Hocam ilk dediğinizi pek anlayamadım şu anda pcnizde sürücü olmaması lazım aslında ancak rica ederim. Ayrıca eğer driver silindiyse şu anda PC yavaşmış gibi gözükmeli ve oyunlarda biraz drop yemenize bile neden olabilir? Bakar mısınız var mı diye? Nasıl anlayacağınızı bilmiyorsanız ekrana sağ tıkladığınızda en üstte Radeon Software diye çıkmıyorsa silinmiştir.

Hocam ilk dediğinizi pek anlayamadım şu anda pcnizde sürücü olmaması lazım aslında ancak rica ederim. Ayrıca eğer driver silindiyse şu anda PC yavaşmış gibi gözükmeli ve oyunlarda biraz drop yemenize bile neden olabilir? Bakar mısınız var mı diye? Nasıl anlayacağınızı bilmiyorsanız ekrana sağ tıkladığınızda en üstte Radeon Software diye çıkmıyorsa silinmiştir.

İşte oyun açamıyorum donanım banı yemiştim sonra malum uygulamayı kullanarak kaldırdım fakat oyuna girrerken Direct X 11 hatası veriyordu hatayı düzelttim fakat donanım banını değil. 3 ay sonra oyuna girince o zaman haber ederim size.

İşte oyun açamıyorum donanım banı yemiştim sonra malum uygulamayı kullanarak kaldırdım fakat oyuna girrerken Direct X 11 hatası veriyordu hatayı düzelttim fakat donanım banını değil. 3 ay sonra oyuna girince o zaman haber ederim size.

Hocam ekrana sağ tık atıp bakabilirsiniz driver duruyor mu diye. Neyse eğer 3 ay sonra buralarda olursam atarsınız :)

Hocam ekrana sağ tık atıp bakabilirsiniz driver duruyor mu diye. Neyse eğer 3 ay sonra buralarda olursam atarsınız :)

Ekrana sağ tık yapınca Radeon Software diye bir şey çıkmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı