Valorant Düşük GPU Kullanımı

hakansezginel

Decapat
Arkadaşlar hepinize selamlar.

Sistem Özelliklerim:

Ryzen 1700
GTX 1080
16 GB DDR4 2400MHz RAM
ASUS B350 Prime Plus Anakart

Valorant oynarken anlamsız şekilde FPS 60-110 arası aşırı değişken genelde 100 FPS'nin altında kalıyor. GPU Kullanımı 20-30 civarlarında. GPU güç kullansa rahat 200 FPS verecek oyunu oynayamıyorum. Ekran 144Hz. OBS Canlı Yayın açarken özellikle bayağı kasma yapıyor. CPU Kullanımı ve GPU Kullanımı %50 altında sürekli ama istediğim FPS'yi alamıyorum. G-Sync kapattım. Yine aynı. G-Sync açıkken de aynı. Grafikleri en düşükte de aynı grafikler en yüksekte de. O takılmayı hissediyorum akmıyor oyun. Yayın kapatınca aslında 100-110 arası oynuyor genelde. Ama sonuçta benim bu bilgisayarda yayın yaparken de bunu yaşamamam gerekmiyor mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Arkadaşlar hepinize selamlar.

Sistem Özelliklerim:

Ryzen 1700
GTX 1080
16 GB DDR4 2400MHz RAM
ASUS B350 Prime Plus Anakart

Valorant oynarken anlamsız şekilde FPS 60-110 arası aşırı değişken genelde 100 FPS'nin altında kalıyor. GPU Kullanımı 20-30 civarlarında. GPU güç kullansa rahat 200 FPS verecek oyunu oynayamıyorum. Ekran 144Hz. OBS Canlı Yayın açarken özellikle bayağı kasma yapıyor. CPU Kullanımı ve GPU Kullanımı %50 altında sürekli ama istediğim FPS'yi alamıyorum. G-Sync kapattım. Yine aynı. G-Sync açıkken de aynı. Grafikleri en düşükte de aynı grafikler en yüksekte de. O takılmayı hissediyorum akmıyor oyun. Yayın kapatınca aslında 100-110 arası oynuyor genelde. Ama sonuçta benim bu bilgisayarda yayın yaparken de bunu yaşamamam gerekmiyor mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Çözünürlüğü arttırıp deneyin. Darboğaz söz konusu olabilir.

Çözünürlüğü arttırıp deneyin. Darboğaz söz konusu olabilir.
Çözünürlük 1080p Full HD 144hz sabitli. Birkaç ayar değiştirdim yarım saat içinde deniyorum. Düzelirse bilgilendireceğim. Teşekkürler
Sorun çözülmedi. İnternette GTX 1080 gameplay videolarına baktığımda ortalama 200 FPS görüyorum ama ben 100-144 e çıkabildim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı