Çözüldü Valorant DX11 feature Level 10.0 is required to run the Engine hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Makif77

Centipat
Daha fazla  
Son güncellemeyle beraber almaya başlamıştım bu hatayı. Ekran kartım NVIDIA 9800 GT idi. Sırf bu yüzden ekran kartımı değiştim, R7 240 taktım PC'ye. Ama yine aynı sorunla karşılaşıyorum fakat ekran kartım DirectX 11'i destekliyor.

Çözüm
Hepsini yaptım fakat yine aynı sorunu veriyor bir türlü çözemiyorum. Dxdiag'ın da resmini koyuyorum aşağıya bir yanlışlık olmasın diye

Windows güncelleme yardımcısı ile windowsu güncelledim ve sorunum çözüldü.
@Muscle, ekran kartın donanımsal olarak DirectX 11 destekli değil. Bu yüzden bu oyunu oynayamazsın, bilgine. Çözüm ise yeni ekran kartı almak. Son olarak sana tavsiye vereyim, yazım kurallarına dikkat et.

Dostum senin ekran kartın direct x sürümü olarak 10. sürümü destekliyor bu olayların windows ile alakası yok oyunun minimum olarak koyduğu sürüm direct X 11 yani ekran kartının sürücülerini güncellesende, windowsunu güncellesende bu değişmez. Günümüz teknoloji çağı 9500GT çok eski bir kart, eğer istersen bilgisayarını değiştirebilirsin ama maaliyete girmek istemiyorsan bilgisayarınla uyumlu olan bir ekran kartı seç ve satın al tek önerim bu olur.

rx 550 ekran kartı dx12 destekliyor ekran kartı driver güncelledim olmadı directx yükledim olmadı windows upade yaptım olmadı oyunu sildim tekrar yükledim olmadı.
Sanırım sadece seçilmiş kişiler girebiliyor.

Çöxebildeysen bana da haber verir misin benim de RX 550 D 4 GB ama yine aynı hatayı veriyot

Lütfen yalvarıyorum yardımcı olun neden valorantta bu herkezin aldığı hatayı alıyorum ekran kartı sürücüsü güncel intelin resmi sitesinden güncelledim ama hata alıyorum neden aceba ekran kartım mı yetersiz çözümü varsa yardımcı olabilir misiniz lütfen

Ekran kartınız DX11 desteklemiyordur.
Ekran kartınız DX11 değil.

iyi günler riot games’in resmî valorant sitesinde bilet açarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirdiniz, ama ne yazık ki gerek yok çünkü zaten desteklemiyor sürümü. Yapmanız gereken şey ekran kartınızı değiştirmek ve bilgisayarınızla uyumlu bir ekran kartı almak. Eğer bir dizüstü bilgisayar veya çok eski bir bilgisayar kullanıyorsanız bilgisayarınızı komple değiştirmeniz gerekebilir, teknik mağazalar sorularınıza yardımcı olucaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…