Çözüldü Valorant DX11 olmasına rağmen açmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Axamia

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Samsung pc3-10700 667 MHz DDR3 4GB cl9
Ekran kartı
intel hd graphics 3000
Anakart
HP 1670
İşlemci
i5-2430M 2.4Ghz
Öncelikle merhaba, dün oyuna ilk girişim olacaktı. 14.00-14.30 gibi bu sorunla karşı karşıya geldim. Sorunu açıklamam gerekirse, Valorant hesabıma giriş yapıyorum ve "oyna" butonuna basıyorum. Valorant hesap giriş ekranı gidiyor ve oyun bana hiçbir şekilde gelmiyor.
Siyah ekran bile gelmiyor direkt olarak masaüstünü görüyorum. Görev yöneticisine baktığımda ise Valorant'ın arkada açık olduğunu görüyorum. Oyunu sil yükle yaptım, uyumluluk moduyla alakalı birkaç ayar yaptım ama olmuyor. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• tecnopat konu.PNG
    23,1 KB · Görüntüleme: 39
Çözüm
Sebebi sisteminizin çok eski olması. Yeni Windows sürümleri için ekran kartı sürücüsü yok, bu yüzden ekran kartınız tanınmıyor. Mesela aygıt yöneticisinde HD 7400M series olarak görünmüş ancak ekran kartınız aslında HD 6470M. Şu anda kurulu sürücüyü DDU ile kaldırıp verdiğim linkteki sürücülerden deneyebilirsiniz ama olmazsa işletim sistemini düşürmek veya sistemi değiştirmek durumundasınız. Gerçi Valorant Windows 10 altında çalışmıyor sanırım, öyle yazmışlar. Bilmiyorum.

GTA IV sistem gereksinimlerinde Windows 7 SP1 ve üstü diyor. Çok eski bir Windows 7 kurmadığınız sürece (ki neden kurasınız zaten) oynayabilirsiniz şeklinde yorumluyorum. Oyunu nereden oynayacaksınız bilmiyorum ama Steam sayfasında "Steam istemcisi, 1 Ocak 2024'ten itibaren yalnızca Windows 10 ve üstünü destekleyecektir." şeklinde bir not var, eğer sizi etkiliyorsa dikkat etmenizi öneririm.

Steam'den oynayacak. Windows 7'de açmayacağını düşünüyorsanız boşuna kurmayayım, teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…