Valorant FPS normal mi?

Hypermx

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yeni aldığım laptopta Valorant'ta 550-600 arası normal değerler, çatışma anında falan 300'lere kadar iniyor. İşlemcim Ryzen. Bu değerler normal midir? YouTube FPS videolarına baktığımda 1000'den fazla FPS aldıklarını gördüm. Örneğin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendi ekran görüntümü de atıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-09-23 155725.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-23 155725.png
    540,5 KB · Görüntüleme: 79
Gökyüzüne, gökyüzü dokusu haricinde işlenecek bir şey bulunmayan bir yere baktığında 1000 FPS'lere çıkması normal ve video içerisinde aksiyon anlarında 300'lere kadar düştüğü oluyor. Sistemim Ryzen diyorsun ama hangi modelini kullanıyorsun, sistemin geri kalanı nedir?

Gökyüzüne, gökyüzü dokusu haricinde işlenecek bir şey bulunmayan bir yere baktığında 1000 FPS'lere çıkması normal ve video içerisinde aksiyon anlarında 300'lere kadar düştüğü oluyor. Sistemim Ryzen diyorsun ama hangi modelini kullanıyorsun, sistemin geri kalanı nedir?

Ryzen 9 7945hx - 32 GB DDR5 4800 MHz RAM - RTX 4070.

Ryzen 9 7945hx - 32 GB DDR5 4800 MHz RAM - RTX 4070.
Dizüstü kullanıyorsun. Gayet güçlü bir cihaza sahipsin ama bu cihazda mobil donanımlar olduğu için masaüstü donanımlarıyla kıyaslamak mantıklı olmaz. Kısaca dizüstüyle masaüstünü bir tutmamak lazım. Rekabetçi oyunlar, co-op veya tek kişilik oyunlara kıyasla daha çok işlemci gücü ister. Yani güncel bir rekabetçi oyunda, alacağın FPS'yi işlemci de ciddi anlamda belirleri, hiçbir şey olmasa bile yüzdelik ve bindelik FPS'ne ciddi etkisi olur.

Konuya dönersek, i7 13700K sağlam bir işlemcidir ve bu haliyle bile oyun içerisinde FPS 300'lere düştüğüne göre senin sistemde de 300'lere düşmesi normaldir. Zaten attığın ekran görüntüsünde cihazın gayet iyi performans verdiği belli. Oyun akıcılığını etkilemiyorsa dert etmene gerek yok.

Dizüstü kullanıyorsun. Gayet güçlü bir cihaza sahipsin ama bu cihazda mobil donanımlar olduğu için masaüstü donanımlarıyla kıyaslamak mantıklı olmaz. Kısaca dizüstüyle masaüstünü bir tutmamak lazım. Rekabetçi oyunlar, Co-op veya tek kişilik oyunlara kıyasla daha çok işlemci gücü ister. Yani güncel bir rekabetçi oyunda, alacağın FPS'yi işlemci de ciddi anlamda belirleri, hiçbir şey olmasa bile yüzdelik ve bindelik FPS'ne ciddi etkisi olur.

Konuya dönersek, i7 13700K sağlam bir işlemcidir ve bu haliyle bile oyun içerisinde FPS 300'lere düştüğüne göre senin sistemde de 300'lere düşmesi normaldir. Zaten attığın ekran görüntüsünde cihazın gayet iyi performans verdiği belli. Oyun akıcılığını etkilemiyorsa dert etmene gerek yok.

Teşekkür ederim cevabınız için. Masaüstü bilgisayarımla kıylaslamam mümkün olmadı. Bugüne kadar hep masaüstü kullanmıştım. Laptopta nasıl değerler alındığını bilmediğim için düşük sanmıştım. Teşekkürler tekrardan.

Teşekkür ederim cevabınız için. Masaüstü bilgisayarımla kıylaslamam mümkün olmadı. Bugüne kadar hep masaüstü kullanmıştım. Laptopta nasıl değerler alındığını bilmediğim için düşük sanmıştım. Teşekkürler tekrardan.
Rica ederim. Cihazda oyun oynarken performans modunda değilse alternatif olarak bu modu kullanmanın yararı olur.

Rica ederim. Cihazda oyun oynarken performans modunda değilse alternatif olarak bu modu kullanmanın yararı olur.

Mod olarak Turbo mooda fakat MUX Switch var. Onu aktif hale getirmiyorum. Belki getirince farklı olabilir. Herhangi bir kasma, donma hissetmediğim için açmadım. Belkide 360 Hz monitörde oynadığım içinde anlamıyor olabilirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-09-24 203207.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-24 203207.png
    706,3 KB · Görüntüleme: 66
Mod olarak Turbo mooda fakat MUX Switch var. Onu aktif hale getirmiyorum. Belki getirince farklı olabilir. Herhangi bir kasma, donma hissetmediğim için açmadım. Belkide 360 Hz monitörde oynadığım içinde anlamıyor olabilirim.
O zaman FPS, 360'ın altına düşmediği sürece olmaz. Sıklıkla düşüyorsa MUX Switch'i açabilirsin.

Adamın şikayetine bak be çok şükür bizimki 300'ü iyi ihtimal görüyor genelde

Ancak ekran tazeleme hızının üstüne çıkınca hiçbir anlamı kalmıyor genelde mesela benimki 144Hz ekran 165'e sabitledim gidiyor yırtılma falan da çok nadir

Adamın şikayetine bak be çok şükür bizimki 300'ü iyi ihtimal görüyor genelde

Ancak ekran tazeleme hızının üstüne çıkınca hiçbir anlamı kalmıyor genelde mesela benimki 144Hz ekran 165'e sabitledim gidiyor yırtılma falan da çok nadir
Monitöründe en az FreeSync varsa V-Sync açıp AMD Anti-Lag/Nvidia Reflex açabilirsin. Hem yırtılma olmayacak, hem de gecikmen ciddi oranda düşecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı