Valorant için Secure Boot nasıl açılır?

Sıfırlamak mı lazım artık yapacak bir şey yok gibi Windows yeniden mi kurulacak.

Bende kendiliğinden düzelir gibi oldu.
2-3 gün kapalı kalıyor açıyorum BIOS ekranı gelmiyor 4-5 saat sonra açıyorum bu sefer geliyor F10 basıp çıkıyorum.
Bende çok kurcalamadım kanka artık uğraşmak istemediğimden.

Sıfırlamak mı lazım artık yapacak bir şey yok gibi Windows yeniden mi kurulacak.

Eğer Windows 10 UEFI olarak kurmadıysanız bu tür sorunlar olabilir Secure Boot kapatıp PC'yi açmayı deneyin. Öylede olmazsa tekrar CSM açıp tekrar deneyin. Açılırsa kurduğunuz Windows CSM olarak yüklenmiş. Bu durumda yapabileceğiniz şey UEFI olarak Windows kurmak olacaktır.

Secure Boot'u açmanız için gerekli olan bilgi direkt olarak İngilizce olarak belirtilmiş. Yazıdaki yazanı sadece takip etmeniz yeterli. Sizden CSM'i kapatmanızı istiyor. Boot menüden CSM disabled yapmanız yeterli. CSM disabled yapıldıktan sonra yeniden başlatıp BIOS'a girip Secure Boot açınca EFI Shell üzerinden BIOS açılır ve Secure Boot özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

Secure Boot'u açmanız için gerekli olan bilgi direkt olarak İngilizce olarak belirtilmiş. Yazıdaki yazanı sadece takip etmeniz yeterli. Sizden CSM'i kapatmanızı istiyor. Boot menüden CSM disabled yapmanız yeterli. CSM disabled yapıldıktan sonra yeniden başlatıp BIOS'a girip Secure Boot açınca EFI Shell üzerinden BIOS açılır ve Secure Boot özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

Normal Windows'a giremiyor hocam PC açılır açılmaz BIOS'a atıyormuş zaten Secure Boot açabiliyor şu an tahminimce kurduğu Windows CSM olarak kurulu ondan Windows açılmıyor BIOS'a atıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı