Valorant için ViewSonic XG2530 monitör ayarları nasıl olmalı?

Atakan Oğuzhan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Elimde ViewSonic XG2530 marka, 240 Hz TN panel bir monitör var. Valorant'ta yüksek ELO'da oynuyorum. Ancak monitör ayarlarını tam olarak nasıl yapmam gerektiğini bir türlü çözemedim. Bu konuda deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Özellikle kafamı karıştıran birkaç ayar var:
  • Monitörün kendi FPS modu var. Bunu aktif edince renkler biraz soluyor ama tepki süresi daha iyi gibi hissettiriyor. Bu modu mu kullanmalıyım, yoksa Custom bir ayar yapmak daha mı mantıklı olur?
  • "Tepkiyi Yükselt" (Response Time/Overdrive) ayarı altında şu seçenekler var:
    Standart, Hızlı, Daha Hızlı, Ultra Hızlı, En Hızlı
    Bunların hangisi en ideal?
  • FPS modunu açınca bu ayarlar sabitleniyor gibi, yani özelleştiremiyorum. Bu yüzden FPS modunda kalmak mı mantıklı, yoksa Custom açıp tepki süresini manüel olarak mı ayarlamalıyım?
Özetle:
Valorant gibi hızlı rekabetçi oyunlar için en düşük input lag ve net görüntü istiyorum. Bu monitörü kullananlar varsa ya da TN panel tecrübeleri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…