Valorant işlemci ve ekran kartı kullanımı düşük

lAlpsl

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,
Sistemimi i7-11800H ve RTX 3060 Mobile olarak belirtmem yeterlidir diye düşünüyorum.
Valorant oynarken işlemci kullanımım maksimum %5 falan görüyor ekran kartım ise %50leri görüyorum, Valorant işlemci kullanan bir oyun değil mi neden bu kadar az kullanıyor? Asla anlam veremedim. Oyun esnasında 0 kullandığını da gördüm ortalama %2 gibi bir şey kullanıyor, bir bilginiz varsa yardım ederseniz sevirinim.

Performans sorunu yaşamıyorsan az kullanmasından yana sorun yok. Gerektiği kadarı kullanılıyor sonuçta.

%1-2 gibi bir kullanım aşırı düşük geliyor bana, performans konusunda ise ekranım 144Hz tamam ondan yana sıkıntı yok 200 gibi bir FPS ortalamam oluyor ama düşüşleri olmuyor değil tabii ki. O yüzden kullanabildiği kadar çok kullanıp bana daha fazla FPS vermesi hem FPS oyunu olmasından dolayı işime gelir.

MUX Switch etkinleştirin.

Bileşenlerin herhangi bir program için tüm gücünü kullanması eskide kaldı. Ayrıca 144 Hertz panelin var, 144 FPS'nin üstünü gözlemleyemezsin. Bundan dolayı elde ettiğin FPS, anormallik sonucunda aldığın değer değilse sorun yoktur. Test videoları ile kıyaslama yapabilirsin. Belki üstte de denildiği gibi MUX Switch'i etkinleştirmeyle daha fazlasını alırsın ancak elindekinin esas gücünü görmek istiyorsan grafik ağırlıklı oyunlarda denemelisin bana göre.

Merak etmeyin böyle bir bilgisayar alıp sadece Valorant oynayan birisi değilim

Ama anlayamadığım şey şu %1-2 gibi bir sayı aşırı düşük değil mi? İnternetten aynı işlemci ve ekran kartıyla oyun videosuna baktım %30 civarlarında geziyor.

Sanırım sorun tamamen NVIDIA'nın performans yer paylaşımıyla ilgili oradan bakıyordum kullanıma Alt Tab atıp Görev Yöneticisi'nden baktığımda değerler uyuşmuyor. Vaktinizi çaldığım için kusura bakmayın teşekkürler hepinize.

Ne kelime, bu forumun amacı bu zaten.

İşlemcinin %1'i kullanılıp performans olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı değerleri alıyorsan testlerdekinden daha iyi bir halde olduğu anlamına da gelir Kimisi arka planda 50 çeşit program çalıştırıyor, kimi zaman performans düşürmese de ciddi bir etken.

Kaldı ki muhtemelen durum bahsettiğin gibi sadece yanlış veri okunmasından kaynaklıdır. Durum buysa performasla alakalı bir sorun diyemeyiz. Benzeri bir sistem AMD'de de var ve kısmen olması gerektiği gibi çalışmıyor. Yine de özellikle bilgisayarda bir sorun olduğunu düşünüyorsan MSI Afterburner üzeinden kontrol edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…