Valorant maça girme ekranında kalıyor

İşletim sistemi
Windows 10

ASLNS_21

Hectopat
Yer
Ohio
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
12
Ekran kartı
GTX 950M
İşlemci
i7 6700HQ
Merhaba, dün Valorant'ta maça girdiğimde oyuna girmiyordu rakip ve bizim takımdakilerin gözüktüğü maça giriş yükleme ekranında kalıyordu bundan dolayı oyunu silip yükledim, gereksiz çöp dosyaları sildim bunun sonucunda 1 maçlığına düzeldi ama diğer maç yine sıkıntı çıkarmaya başladı. Yardımcı olur musunuz?

windows sürümü win 10-11 pro (workstation) ise ondan kaynaklı olabilir sorun. çalıştır kısmına winver yazarsan görebilirsin sürümünü eğer sorun o ise normal windowsa dönersen düzelir. yakın zamanda pc sıfırladıysan yanlışlıkla kurmuş olabilirsin workstation ı sendeki sorun bu değilse eminim gözden kaçıranlar vardır bilgilensinler riot vanguard windows workstation sürümüyle stabil çalışmıyor

Windows sürümü Windows 10-11 Pro (workstation) ise ondan kaynaklı olabilir sorun. Çalıştır kısmına winver yazarsan görebilirsin sürümünü eğer sorun o ise normal Windows'a dönersen düzelir. Yakın zamanda PC sıfırladıysan yanlışlıkla kurmuş olabilirsin workstation ı sendeki sorun bu değilse eminim gözden kaçıranlar vardır bilgilensinler Riot Vanguard Windows workstation sürümüyle stabil çalışmıyor.

Yok kanka Windows 10 Pro diyor direkt o dediğinle alakalı tek bir yazı bulamadım.

Yok kanka Windows 10 Pro diyor direkt o dediğinle alakalı tek bir yazı bulamadım.

Hata kodu falan veriyor mu yoksa siyah ekran olup donuyor mu sadece? Bende de oluyordu önceden, Valorant'ın kendisiyle alakalı sanırım. Maç bulduktan sonra çok fazla Alt+Tab atıyorsan ondan kaynaklı da çökebiliyor bazen.

Yazı bulman zor, dediğimin yaşanması düşük ihtimal zaten. PC sıfırladıktan sonra girdiğin lisans kodu yanlış olacak, sorun gidere basacaksın. Hâliyle PC kendi içinde bir Windows arayışına giriyor. BIOS'unda default olarak Windows 10 Pro (Workstation) varsa "Windows'u şimdi yükselt" uyarısı çıkacak. Sen lisans keyi düzeltiyor sanıp yukarıda yazan Windows 10 Pro (Workstation) sürümü yazısını okumadan evet dersen o sürüme geçecek. Sonra oyun içinde donma, envai çeşit hata, yeri geldiğinde de mavi ekran yiyeceksin: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR şeklinde. 2 gün uğraştırmıştı beni, denemediğim şey kalmadı, PSU kablosundan RAM MHz'sine kadar çözememiştim. Çok spesifik bir olay yani, yine de yazayım dedim, belli mi olur, benim gibi dikkatsizlere çözüm olur belki. 2 gün PC'de sorun var sanmıştım. CS giriyordum, bir sorun yoktu. Sonra Riot Vanguard'la alakalı herhâlde falan dedim. 3-5 sefer kaldırıp yükledim Valorant'ı. Sonra Riot'a ticket attım. Riot Onarım Aracı (ROA) var, ondaki dataları gönderiyorsun. Ticket'ta ZIP şeklinde senden de bunu yapmanı istiyorum: Hatayı net bir şekilde açıklayıp Riot'a ROA ile ticket atmalısın, sorunun çözümünü nokta atışı buluyorlar. Bana windows sürümünden dolayı olabilir dediler, o şekilde çözdüm ben sorunumu. Diğer hata kodları hakkında da bilgim var, kapalı betadan beri yaşamadığım hata kalmadı ama bir hata kodu almadıysan sorunun sebebini bulmak zor. O yüzden tek tavsiyem ROA ile ticket atman. Alt+Tab atmamak sadece bende işe yaramış olabilir veya kalıcı çözüm olmayabilir yani.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı