Valorant mı CS2 mi?

KremJanti

Kilopat
8-9 ay öncesine kadar soracak olursanız Valorant idi ama şu an CS2 bayağı güncelleme ve iyileştirme almış hal böyle olunca da durum sizce ne olabilir? Valorant bana bir tık basit ve çocukca geliyor renkler desenler falan saçma sapan ultilerden ölüyorsunuz ve tabii ki kitle Valorant kitlesi yaşınız büyük değilse size cennet gibi gelebilir ama yaşı benim gibi 26-27'yi bulmuş insanlarda Valorant çekilmez bir hal alıyor. CS'de ise durum tam tersi, daha çok olgun insanların oynadığını düşünüyorum. CS'de muhabbet edebiliyorum ama bu Valorant'ta çok düşük.

CS candır. CS nin şuan bana göre en büyük sıkıntısı mermilerin gitemmesi ve ping. Adam ile birbirimize sıkıyoruz, benden ses ve görüntü çıkıyor adamdan kan çıkıyor, kafası oynuyor ama ben ölüyorum. Bu da beni deli ediyor.

CS'de kafa dağıtmak için sadece ölüm maçı giriyorum, rekabetçi girilmez bence CS'de.

Valorant, CS 2 yerine CS:GO olsa CS:GO'yu seçerdim ama.

Valorant yokken sistemim kötü diye CS 1.6 oynuyordum, sonra Valorant popüler olunca 3.5 yıl kadar Valorant oynadım. Şu an hem CS 2 hem Valorant oynuyorum ama ikisi arasından CS her türlü daha güzel gibi. Bu arada 3.5 yıl Valorant oynama serüvenimde neredeyse hiç hileyle karşılaşmamıştım fakat son zamanlarda haftada 2-3 maç girsem bile garanti birine hile geliyor. Son girdiğim maçta her iki takımda da 1 hile vardı mesela. Aynı şekilde normalde hile sebebiyle çok raporlayan biri değilim, ona rağmen son 1 hafta içinde hile yüzünden 2 rapor geri bildirimi aldım. CS'de ise seçkin oynarken çok fazla hileyle karşılaşmıyorum açıkçası, belki rankımın düşük olmasından dolayı olabilir ona bir şey diyemeyeceğim.

Seçkin alıp FACEIT kasın hocam hile yok ve bir takım edinirseniz çok keyif alırsınız.

CS'nin şu sa. Ma sapan toxicleri olmasa on numara FACEIT denemedim hiç ama son 2 yıldır Valorant'ya geçtim bir de CS de en büyük problem hile çok fazla var.

Tabii ki CS2. Hem daha taktiksel hem de daha zor. Gerçekçiliği işin içine katmıyorum çünkü Valorant oynayan kişiler oyunun gerçekçi olmadığını bilerek oynuyor. Bu açıdan karşılaştırma yapmak doğru olmaz. Valorant'da silahların, CS'de olduğu gibi belirli bir spray patterni bile yok. Mermilerin çoğu dümdüz gidiyor. Bu durum CS2'yi daha zor ve üzerine düşünülmesi gereken bir oyun yapıyor. Taktiksellik ve takım oyunu açısından zaten Valorant'ın CS'ye yaklaşamayacağını düşünüyorum. Kitle açısından da tüm toksikleri işin içine katarak yine CS'nin kitlesi çok daha iyi diyorum. CS'nin çözmesi gereken birkaç sorun var; subtick ve hileler. Subtick yüzünden oyunda pingi düşük olanın ve açı tutana nazaran peekleyen kişinin avantajı (Peeker's Advantage) var. Valve şuan geri bildirimlere yüksek derecede önem veriyor bu konuda ve iyileştirmeler yapıyor. Hileler konusunda ise düzgün bir adım şu anlık yok. CS2, bu hali ile bile Valorant'dan kat be kat daha iyi bir oyun. Şahsen ben FACEIT oynamayı bıraktım, ona rağmen gayet keyif alıyorum oynarken. Maddi açıdan da CS çok daha mantıklı. Çoğu şeyi nakite çevirebiliyorsunuz.
CS de FACEIT harici oynanmaz. Sürekli toksik Ruslar geliyor. Takımın yoksa işkence olur. En iyisi seçkin alıp FACEIT girmek.
Toksik Ruslar genellikle Dust 2 ve Mirage haritalarında mevcut. Diğer haritaları öğrenip oynamaya başlarsanız sayılarının azaldığını göreceksiniz. Tabii ki diğer haritalarda hiç yok demiyorum fakat Dust 2 ve Mirage'a nazaran daha az. Benim oyunlarıma da genel olarak toksik insanlar değil, düzgün insanlar geliyor.

İfadeler: dr1
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…