Valorant oynarken bir anda bir pencere açılıp kapandı

miraç olmus

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar selam, bugün Valorant oynarken bir anda bilgisayarımda bir pencere açılıp kapandı. Daha sonra da hesaplarıma erişim yapılmış; Instagram, EA, Ubisoft gibi hesaplarım etkilenmiş. Instagram ve Ubisoft hesaplarımı kurtardım ama EA hesabımı kurtaramadım. Bu virüsten nasıl kurtulurum?

Discord benzeri platformlardan hiç 3. parti bir yazılım indirdiniz mi? İndirdiyseniz ne indirdiniz?

Tertemiz bir format atarak kurtulabilirsin eğer anakarta giren bir zımbırtı değilse.

Ya sadece bugün RDR2'i. İn bir mod indirmiştim ama sonrasında da tarama yapmıştım bir sorun yok gibiydi ama işte Valorant oynarken bir anda bir pencere açılıp kapandı çok kısa bir sürelişydi ne olduğunu da anlayamadım 5-10 dk sonra Instagram hesabımdan anormal videolar paylaşılmış EA Ubisoft hesaplarımın e mail değişikliği talebinde bulunulmuş EA dışında diğer hesaplarımı kurtardım EA hesabımı ve bilgi.
Sayardan bu virüsü nasıl sileceğim bilemiyorum.

Tarama yaptırın Kasperksy ve Malwarebytes ile. Onlar bulduktan sonra silin.

Ayrıca e-postanızın şifresini yenileyin ve önemli görüp görmediğiniz her hesapta açılıyorsa 2 adımlı doğrulama açıp yine şifre değiştirin.

Hocam sadecesi yok ve sorun yok gibiydi değil ki çok yüksek bir ihtimal o mod yüzünden oldu. Bilinen bir yerden mi indirdiniz? Exe'miydi?

İnternetinizi kapatıp bilgisayarı güvenli modda virüs taraması yaptırın. Bütün hesaplarınıza 2FA ekleyin, parola yöneticisi kullanın ve güvenliklerini arttırın. Herhangi bir mod indirdiğinizde Virüs Total'de tarama yapın. Eğer şüphelendiyseniz konu açarak sorabilirsiniz veya diğer indirenlerin yorumlarına bakın. Olurda hala şüpheli olaylar oluyorsa format atmak en mantıklısı.

Hocam sadecesi yok ve sorun yok gibiydi değil ki çok yüksek bir ihtimal o mod yüzünden oldu. Bilinen bir yerden mi indirdiniz? EXE.

Nexus moddan indirmiştim EXE dosyasıydı.

2FA ne hocam bir de VirusTotal ayrı bir antivirüs programı mı?

Nexus moddan indirmiştim EXE dosyasıydı.

2FA ne hocam bir de VirusTotal ayrı bir antivirüs programı mı?
Tarama yaptırın Kasperksy ve Malwarebytes ile. Onlar bulduktan sonra silin.

Ayrıca e-postanızın şifresini yenileyin ayrıca önemli görüp görmediğiniz her hesapta 2 adımlı doğrulama açıp şifreleri değiştirin.

Hocam ben onları yaptım girili tüm hesaplarımdan çıkış yaptım belki şu an EA hesabını kurtarabilirim diye format atmıyorum yoksa hiç uğraşmadan formatı atar geçerim bir de anakartı değiştiririm kafam rahat eder ama işte EA hesabı benim için şu an çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…