Dostlar GTX1650 phonix kartım ve R5 2600 işlemcim var. Valorant oynarken dün bir anda FPS 150'lerden 40'a düştü.
Ve sabit 40 Ti ekran kartı kullanımına baktığımda 87 derece ve %100 kullanım gördüm işlemci ise %15 - %30 arası gidiyordu.
Kasaya gelirsek kasada fan yok ekstra olarak ayrıca kasanın içini 1,5 yıldır açmadım aklıma ilk gelen şey kasaya fan almak ve temizlemek ve işlemci termal macun yenilemek oldu aşağıda fotoğrafını attım. Arkada bir program mining falan yapıyor olabilir mi?
Sen suçunu yazmışsın zaten. Fan olmayan kapalı bir kasa kullandığını söylemişsin. İşlemci termal macun yenillemeyle ekran kartı sıcaklığının bir alakası yok ayrıca.
Eğer virüs olduğundan şüpheleniyorsaniz Malwarebytes ile tarama yapmayı deneyin.
Ayrıca 1.5 yıldır açılmayan kasayı açıp hem işlemci hem de ekran kartının macunlarini yenilemek fark yaratır.
Benim kasada 6 adet fan var. Fan yoksa nereye gidecek bu sıcaklık Kasanın yan kapağını aç o şekilde oyna biraz. Sorun düzelirse fan ile hava sirkülasyonu sağlamalısın.