Valorant oynarken oyun çöküyor

Batuhan12312

Hectopat
Valorant oynarken yüksek FPS almama rağmen hafif bir takılma hissi oluyor ve ek olarak oyun çöküyor. Sebebi ne olabilir? Sıcaklık değerlerim de iyi fakat anlamsızca sıkıntı yaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant oynarken yüksek FPS almama rağmen hafif bir takılma hissi oluyor ve ek olarak oyun çöküyor. Sebebi ne olabilir? Sıcaklık değerlerim de iyi fakat anlamsızca sıkıntı yaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem ile alakalı en ufak bir bilgi yokken sağlıklı bir cevap alabileceğinizi düşünmüyorum.

Böyle bir rehber buldum bu rehberi deneyin.

Çökme ve FPS Sorunları​

İlk olarak ekran kartını güncelleyelim. Bunu yaparak yaşanan çökme, görüntü bozuklukları ve fps sorunlarının önüne geçebiliriz.

• NVIDIA Ekran kartını güncellemek için BURAYA
  • AMD Ekran kartını güncellemek için BURAYA
  • Intel Ekran kartını güncellemek için BURAYA
Ayrıca eğer antivirüs programı kullanıyorsan sil lütfen. Oyun dosyalarına engel olabiliyor. Böylece yükleme ekranına geçerken sorun yaşayabilir ya da oyun içerisinde bazı özellikler olması gerektiği gibi çalışmayabilir.

Oyunun uyumluluk modunda çalışmadığından da emin olalım. Bunun için masaüstündeki oyun simgesine sağ tıkla ve Özellikler seçeneğine bas lütfen. Uyumluluk sekmesine geldikten sonra Programın çalıştırılacağı uyumluluk modu seçeneğinin işaretli olmadığından emin ol lütfen. Ayrıca Bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğini de işaretleyebilirsin.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları da kapatalım.

• Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü aç
  • Açılan Çalıştır penceresinde, "msconfig" yaz ve Tamam'a tıkla
  • "Hizmetler" seçeneğine tıkla
  • Burada bulunan " Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretle
  • Listede bulunan tüm hizmetleri seçip "Tümünü devre dışı bırak" butonunu tıkla
  • Listede VGC adlı hizmeti devre dışı bırakmadığından emin ol. VGC hizmeti Vanguard olduğu için oyuna girerken sorun yaşayabilirsin.
  • "Uygula"ya ve daha sonra "Tamam"a tıkla
  • Bilgisayarını yeniden başlat
Bu arada hizmetler içerisinden kapatmak istemediğin bir hizmet varsa açmış olduğun Hizmetler penceresinden o hizmeti tekrar açabilirsin. ^^

Sonrasında ise bilgisayarını performans moduna alalım. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsin. ^^

• İlk olarak Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü aç,
  • Açılan Çalıştır penceresinde, "sysdm.cpl" yaz ve Tamam'a tıkla,
  • Karşına "Sistem Özellikleri" penceresi açılacak,
  • Gelişmiş sekmesinin Performans bölümünde yer alan Ayarlar butonuna tıklayıp Performans Seçenekleri penceresini aç,
  • Orda bulunan "En iyi performans için ayarla" seçeneğini seç ve "Tamam" butonu ile onayla.
  • Bu adımdan sonra bilgisayarındaki yazılarda bi gariplik olursa bana söyle lütfen. ^^
Güç ayarlarını yapalım;

• Denetim Masası'na gir.
  • Donanım ve Ses sekmesine tıkla.
  • Güç seçeneklerine tıkla. Buradan "Yüksek Performans" seçeneğini aktif edebilirsin.

• DNS adresini de değiştirelim;
    • Windows tuşuna bas.
    • "Denetim Masası" yaz.
    • "Ağ ve İnternet"i seç.
    • “ Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne” tıkla
    • Gelen ekranda sol tarafta bulunan; "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" seçeneğini seç.
    • Aktif olarak kullandığın bağlantıların burada olacaktır. Kullandığın bağlantıya çift tıklayıp gelen pencerede "Özellikler" seçeneğini seç.
    • İnternet Protokolü sürüm 4'ü seçip tekrar "Özellikler" seçeneğini seç.
    • Gelen ekranda "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seç.
    • DNS olarak; 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 kullan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı