Valorant oyuncuları ve eşleştirme sistemi

RealLife

Femtopat
Daha fazla  

Aslında sadece şu tablo bile durumu çok iyi açıklıyor. Takımımda ki oyuncuların öldürmelerine bak bir de karşı takımın öldürmelerine. Oyunun Eşleştirme sistemi tamamen bozulmuş. Bana verilen takım 10-13 yaşındaki hatta bazen daha küçük bile geliyor, veletler. Bana gelen oyuncular çoğunlukla 1-2-10 level ama karşıya 200-300-400 level oyuncular geliyor. Tamam level ile ne alakası var, rankları yakındır size diyorsunuz anladık. Ama şöyle bir şey var. Karşıdaki adam uzun süredir oynuyor ve yeni başlayan oyunculardan çok daha fazla taktiğe sahip. Ayrıca çoğunlukla bronz 1 veya gümüş 5 gibi insanlar geliyor.

Bronzu düşük görebilirsiniz ama bizim takım Full derecesiz yeni başlayan veletler oluyor. Çocuk la bildiğin çocuk, agu-bugu yapan veletler geliyor. Sen şimdi bu tabloya baktığında bir adaletsizlik görmüyor musun? Oyun sonu 1-5 bitti. O 1'i de ben aldım zaten 4 kişi almıştım o round. Sonra insanlar bu karşılaşmalara bakıp sen kötü oynuyorsun bir sürü oyun kaybetmişsin safsatasını kullanıyor. Hayır takım bulup öyle girsem onlarda toxic oluyor. Bir maç alamasam hemen sövmeye başlıyorlar. Hem oyuncu kitlesi kötü hem de karşılaştırma sistemi kötü.

Bu oyunu öyle ranklı falan kasarak zorlayarak oynayan insanlardan değilim eğlenmek amacıyla günde birkaç defa giriyorum onda da bu tür şeyler oluyor. DC sunucularında insan bulup oynamakta istemiyorum öyle takımlara girince sorumluluk hissi oluyor çok kasıyorum oynarken. Velhasılı Kelam Valorant, sürekli skin veya yeni ajan getireceğine önce bu tür karşılaştırma sistemini düzeltmesi lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış hatırlamıyorsam sistem şöyle güncellenmişti. İyi oynayanların takımına kötüler geliyordu. Takımları eşitlemek için. Yani sürekli 30 vuran kişiye kötü insanlar gelmekte.

Hocam matchmaking sistemi konusunda oyunlar çok problem yaşıyor. Valorant da dengesiz ve klasik her oyunda ki eşleştirme sistemi gibi. Apex legends oynuyorum ve karşıma top 100 içerisindeki pred oyuncular sık olarak geliyor, ve dahaca gold eloyum. : D

Valorant, eşleştirme sistemini yaparken R6'yı örnek alsaydı şuan memnun olurdunuz büyük ihtimalle. R6'da eşleştirme şöyle işliyor: Siz yeni sezona girdikten sonra radyant dan elmasa veya plata düştünüz diyelim. Oyun sizi normal rankı plat olanlarla değil, eski rankı immo veya radyant olanlarla eşleştiriyor ve böylece oyun biraz daha dengeli oluyor.

Valorant'ta öyle yapıyor zaten sadece rankınız yüksek olmadığı için aradaki farkı anlayamıyorsunuz.

Abi bir firmanın iki oyununun da eşleştirme sistemi rezalet olabilir mi ya? Kişinin kendi takımı rezalet olurken karşı takım bordo bereli gibi geliyor, her bir seferinde. Şu eşleştirme sistemini basit bir algoritmayla düzeltmek bu kadar mı zor? En kötü yapın R6 benzeri bir eşleştirme sistemi, temeli yapay zekaya dayansın yine daha çözüm dolu olur.

Firmanın bir oyunun eşleştirme sistemi rezaletse diğerinin de rezalet olması ihtimali, olmaması ihtimalinden yüksektir hocam.

Valorant'ta öyle yapıyor zaten sadece rankınız yüksek olmadığı için aradaki farkı anlayamıyorsunuz.
Hayır hocam. Öyle yaptığı falan yok. Oyun eski rankınıza eşleştirirken bakmıyor. Mevcut rankınıza göre adam veriyor.

Frankfurt tavsiye ederim...

Hayır hocam. Öyle yaptığı falan yok. Oyun eski rankınıza eşleştirirken bakmıyor. Mevcut rankınıza göre adam veriyor.

Ranktan çok mmr eşleştirmeye etki ediyor ve elo hell e düşen bir hesap ise rank yükselmek işkenceden farksız bir hale geliyor.

Kazandığında aldığın puanla kaybettiğinde giden puan arasında çok fark var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…