ISP'nin saha dolaplarına koyduğu yeni bir cihaz veya yaptıkları bir güncellemeden dolayı olduğunu düşünüyorum.
Türkiye ve Almanya'dan birer sunucu kiralayıp ikisi üzerinede WireGuard server ile iki adet profil oluşturdum, birisinde internetim sadece Cloudflare gibi spesifik yerlerin IP adreslerine VPN'li sekilde giderken diğeri tüm internetimi VPN'den geçirip gidiyordu. Bu Valorant'taki ses sorununu çözemedi, belli ki Superonline WireGuard protokolünüde bir işlemden geçirip çözümlemeye çalışıyor.
Valorant oyun sunucularına tunelling yapmayı denedim -VoIP sunucularını aynı sunucudan mı geçiriyorlar bilmiyorum, bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa yazabilir. VoIP sunucuları hakkında bir bilgi bulamadım izlediğim network paketlerinde, varsa direkt tunelling yaparakta deneyebiliriz.- bu yöntemde de ses sorunu düzelmedi.
Son olarak GoodbyeDPI ile ISP'deki paketleri inceleyen cihazın kafasını karıştırmak için random üretilen byteları biraz düzenledim, DNS değiştirmeyi engelleyen duvarı geçebilsemde VoIP sorununu yine çözemedim.
Ekstra olarak yurtdışındaki sorunu yaşayan kişilerin bir kısmı Cloudflare WARP kullanarak sorunu çözebilmişler -trafik gizlemek için ekstra olarak DNS değiştirme gerekiyor- lakin bu uygulama DNS değiştirmeden interneti şifrelemediği için Superonline kullanıcılarının GoodbyeDPI ile DNS değiştirmeyi bypass etmeleri gerekiyor.
Araştırma yaparken edindiğim bir diğer bilgi ise Superonline dışında aynı sorunu yurt dışında yaşatan tek firma MyRepublic adında Endonezya ve Singapur'a internet sağlayan bir şirket -Ortalama internet hızları download 700Mbps ve upload 250Mbps- burada aklıma başka bir soru geldi bu sorunu yaşayan arkadaşlar fiber kullanıcıları mı yoksa aralarında VDSL/ADSL kullananlar var mı? Çünkü bu şirketin planları arasında tüm paketler fiber olarak gözüküyor. Eğer böyle ise sadece Pendik/Kartal bölgesinde yaşayan Superonline'ın kendi altyapısında fiber internet kullanan insanlar etkilenmiş olabilirler.
Son olarak bu sorun o arakdaşlarda ne zaman başladı, Layer 3'te çalışan networkcü arkadaşlarım var, sorunun başladığı süre arasındaki yapılan fiber ve saha çalışmalarını kontrol ettirip sorunun nereden kaynaklandığını bulabiliriz. Sorunu benim ilk yaşadığım gün 20 Ekim'di.
Hello, I'm having this issue too! Have you found a way to get back to normal? It has only happened in the past few days, before it was fine for my voice in t...