Selam arkadaşlar,
Bildiğiniz üzere sesimizi duyurmak için birçok yönteme başvurdum, bu hafta sonu da Valorant yayıncılarından birinin chatinde paylaştım bu sorunu. Tesadüf, Turkcell network ekiplerinin birinde çalışan bir arkadaşta yayını izliyormuş, iletişime geçtik, detayları paylaştım.
Sağ olsun bugün konuyu inceledi ve dönüş yaptı. Özetle Superonline network ekipleri bu bölgedeki dar boğazı tespit etmiş ve planlamaya almış. Ocak ayı içerisinde de upgrade çalışmasını yapacaklarmış. Sizleri de bilgilendirmek istedim.
Arkadaş'ın yazdıklarını aşağıda paylaşıyorum;
"9. aydan beri ring yapısında saturasyon mevcut, bundan dolayı o bölgede ki yani soğanlık - kartal - Maltepe - Pendik rotalarında servis alan müşterilerde paket kayıpları oluşuyor özellikle akşam saatlerinde.
Burada ki servis yapısını upgrade için planladı bölgede ki sorumlu kişiler bu ay içerisinde bağlantı noktalarını 100Ge'ye çekecekler.
Ring yapısında utilizasyon çok yüksek seviyelerde olduğu için seslerde robotlaşma gerçekleşiyor.
Edindiğim bilgilere göre, ocak sonuna doğru upgrade işlemi tamamlanacak bu işlemler tamamlandığında problem ortadan kalkacakmış bilgin olsun.
Riot'un dediği gibi sorun Superonline'den kaynaklı Riot'tan değil.
Networkte ki ring yapısında sıkışma mevcut gördüğümüz kadarıyla"
Hocam Yalova'daki kullanıcılarda pendikten çıkış yapıyorsa az önce verdiğim bilgi sizin için de geçerli olacak
Upgrade çalışmasının tarihi şu anda net değilmiş, netleşince benimle paylaşmasını istedim. 1-2 hafta daha beklememiz gerekiyor, tarih gelirse sizinle de paylaşacağım.