Valorant TR Twitch kanalı bot mu basıyor?

The10thDoctor

Hectopat
Yer
TARDIS
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 NH.QFLEY.004
Intel Core I5-12500H
Kingston DDR4 3200 MHz 16 GB RAM
RTX 3050Ti
Samsung 512 GB M.2 SSD
Meslek
Time Lord
Merhabalar.

Emin değilim ama çok garibime gitti şu durum. Burada paylasmak istedim. VALORANT_TUR Twitch kanalında FNC-GEN maçı vardı bugün ve droplar da açık olduğu için izleyeyim dedim biraz. Garibime giden şöyle bir durum var.

Kanalın yaklaşık 520.000 takipçisi var yayını izleyen sayısı ise 1400-1300 kadar. Bu normal mi bilmiyorum açıkçası yalnız şöyle bir durum daha var.
1717071403535.png

1400-1500 izlenmesine rağmen chat aşırı durgun yani maximum 10-20 kişi dışında kimse bir şey yazmıyor.

Bende chate şöyle bir mesaj attım ve moderatörler direkt mesajı silip timeout attılar.
1717071455249.png

Bu iş biraz garibime gitti ve arkadaşlarımın da chate izleyici sayısı yüksek ama chate yazan yok gibisinden şeyler yazmasını istedim ve onlar da mesajlarının direkt silindiğini ve timeout yediklerini gördüler.

Biraz daha baktım ve yine Valorant yayıncısı 2xCiv'in yayınına bakıp karşılaştırayım dedim.

Örneğin Valorant yayını açan 2xCiv şuan yayında ve takipçi sayısı 126.000 civarında ve izleyici sayısı 600'lerde.
1717072068934.png

1717072093158.png

Yani biraz mantık olarak düşündüğümüzde takipçi sayısında katlamış ki izleyen sayısı da 2 ve 3 kat daha fazla. Ama chat 2xCiv'e göre çok durgun neredeyse kimse yazmıyor onla karşılaştırdığımızda.

Bu durum çok garibime gitti. Bilgisi olan beni aydınlatabilir mi?

Dosya Ekleri

• 1717071353711.png
    1717071353711.png
    2,3 KB · Görüntüleme: 46
  • 1717072097434.png
    1717072097434.png
    2,1 KB · Görüntüleme: 33
Merhaba.

Emin değilim ama çok garibime gitti şu durum. Burada paylasmak istedim. VALORANT_TUR Twitch kanalında FNC-GEN maçı vardı bugün ve droplar da açık olduğu için izleyeyim dedim biraz. Garibime giden şöyle bir durum var.

Kanalın yaklaşık 520.000 takipçisi var yayını izleyen sayısı ise 1400-1300 kadar. Bu normal mi bilmiyorum açıkçası yalnız şöyle bir durum daha var.

1400-1500 izlenmesine rağmen chat aşırı durgun yani maximum 10-20 kişi dışında kimse bir şey yazmıyor.

Bende chate şöyle bir mesaj attım ve moderatörler direkt mesajı silip timeout attılar.

Bu iş biraz garibime gitti ve arkadaşlarımın da chate izleyici sayısı yüksek ama chate yazan yok gibisinden şeyler yazmasını istedim ve onlar da mesajlarının direkt silindiğini ve timeout yediklerini gördüler.

Biraz daha baktım ve yine Valorant yayıncısı 2XCiv'in yayınına bakıp karşılaştırayım dedim.

Örneğin Valorant yayını açan 2xCiv şu an yayında ve takipçi sayısı 126.000 civarında ve izleyici sayısı 600'lerde.

Yani biraz mantık olarak düşündüğümüzde takipçi sayısında katlamış ki izleyen sayısı da 2 ve 3 kat daha fazla. Ama chat 2XCiv'e göre çok durgun neredeyse kimse yazmıyor onunla karşılaştırdığımızda.

Bu durum çok garibime gitti. Bilgisi olan beni aydınlatabilir mi?

Bot o zaman hocam.

Mantıksız bir bakış açısı, Valorant'ta çoğu kişi wp yapıyor. Sevdiği yabancı bir yayıncı açık olsa bile onu izleyebilir. Valorant'ın da amacı zaten tek bir ana kanallardan genel izlenme almak yerine dağınık şekilde izlenme almayı amaçlamak. Yazış kısmında da chate yazılan şey ile yayıncı arasında sirkülasyon olmadığı için yazmamayı tercih edebilirler.

Bot degil. 4, 3 mn takipcisi var Valorant'in global sayfasi. Ama 40k izleniyor. Tarik'in daha az takipcisi var ama 70k izleniyor. Olay takipci degil yani. Ki zaten TR Mac'lari genellikle hype Mac'larda daha cok izleniyor.

Bot degil. 4, 3 mn takipcisi var Valorant'in global sayfasi. Ama 40k izleniyor. Tarik'in daha az takipcisi var ama 70k izleniyor. Olay takipci degil yani. Ki zaten TR Mac'lari genellikle hype Mac'larda daha cok izleniyor.
TR kanalıyla ilgili söylemiştim. Anlatmak istedigim izleyici sayısı ve chatin durgunluğu arasındaki ters orantı. Yayıncı örneğinini sadece mantığa oturtmak için söylemistim.

TR kanalıyla ilgili söylemiştim. Anlatmak istedigim izleyici sayısı ve chatin durgunluğu arasındaki ters orantı. Yayıncı örneğinini sadece mantığa oturtmak için söylemistim.

Hocam karşıdaki yayıncıdan direkt reaksiyon alamayacağın bir yayın olunca chate yazılacak bir şey de olmuyor. Çok güzel bir vuruş olursa işte o zaman "oyyy" yazarlar maksimum.

Takipçi sayısı pek bir şey ifade etmez. Chat durgun konusuna gelirsek herkes yazmak veya yazışmak istemeyebilir ben turnuva olsun final maçları olsun izlediğim hiç bir yayında chatte yazı yazmıyorum. Kaldı ki Valorant'ın bota ihtiyacı yok.

Takipçi sayısı pek bir şey ifade etmez. Chat durgun konusuna gelirsek herkes yazmak veya yazışmak istemeyebilir ben turnuva olsun final maçları olsun izlediğim hiç bir yayında chatte yazı yazmıyorum.
1500 kişinin hiçbiri mi?

1500 kişinin hiçbiri mi?
Evet olabilir bu durum niye bu kadar garibine gitti anlamadım :D İzleyicilerin %90'ı hatta daha fazlası maçı tam ekran izleyebilir veya arkada ses olsun diye açabilir. Kocaman Riot Games'in böyle ucuz bi yola başvuracağını hiç sanmıyorum ki olsa bile 1500 ile yetinilmezdi yani 1500'de durduran ne oldu?
Buna örnek olarak Steam veya E-ticaret sitelerinde X ürünü veya X oyunu toplamda 1 Milyon satmış ama 400-500 yorum var. Bu mantıkla hmm bu adamlar çok satmamış diyebiliyor musun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı