MrDarkFighter
Decapat
Daha fazla
Arkadaşlar bu sorun için kaç kere format attım ne ayarlar kurcaladım haddi hesabı yok. Valorant destek ile iletişime geçtim dolaylı yoldan olsa da bana yardımcı olmayı başardılar. Sorunu şu şekilde hallettim:
Denetim masası
Sistem ve güvenlik
Windows Defender güvenlik duvarı.
(BU KISIMDA Windows güvenlik duvarını etkinleştir veya devre dışı bırak kısmından 2 güvenlik duvarını da"" kapıyoruz ancak ""1 adım daha var o olmadan yetmiyor. Bu adımı tamamladıktan sonra sayfaya geri dönüp bu sefer
"BİR UYGULAMANIN VEYA ÖZELLİĞİN Windows Defender güvenlik duvarını geçmesine izin ver kısmına girip ""tiklerin hepsini kaldırıp"" onaylıyoruz. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra büyük ihtimal sorununuz çözülür.
Eğer buna rağmen sorun iddia ediyorsanız şu şekilde devam edin.
Windows arama çubuğuna hizmetler yazın ve girin. Bu kısımda "VGC" yi bulun sağ tıklayın ve özellikler deyin. Başlangıç türünü "OTOMATİK" olarak değiştirin ve onaylayın. Bilgisayarı tekrar başlatıp oyunu deneyin.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu da olmaz ise Destek
ekibinin bana yanıtını size de ileteyim:
Selamlar dostum,
Göndermiş olduğun biletin için sana çok teşekkür ederiz. ^^
Mümkünse yaşadığın teknik sorunun üstesinden geleceğiz fakat birazcık sabırlı olmamız gerekebilir.
Hazırsan çözüm adımlarına geçelim;
Arka planda çalışan RivaTuner, MSI Afterburner, ağ, performans ve çökme sorunlarına neden olmaktadır. |ütfen ilgili uygulamaları devre dışı bırak veya tamamen kaldır.
Windows Update ile işletim sistemini güncelle.
Bir sonraki işlem bilgisayarını temiz olarak başlatmak diye adlandırdığımız bir işlem, detaylar aşağıda;
Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü aç
Açılan Çalıştır penceresinde, "MSConfig" yaz ve Tamam'a tıkla
"Hizmetler" seçeneğine tıkla
"Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretle
Listede bulunan tüm hizmetleri seçip "Tümünü devre dışı bırak" butonunu tıkla
Valorant için listede VGC adlı hizmeti devre dışı bırakmadığından emin ol. VGC hizmeti Vanguard olduğu için oyuna girerken sorun yaşayabilirsin.
"Uygula"ya ve daha sonra "Tamam"a tıkla
Bilgisayarını yeniden başlat
Bu arada hizmetler içerisinden kapatmak istemediğin bir hizmet varsa açmış olduğun Hizmetler penceresinden o hizmeti tekrar açabilirsin. ^^
Güvenlik duvarı tarafından hiçbir işlemin engellenmediğine emin olmak için gel bir de mümkünse güvenlik duvarını devre dışı bırakalım, daha sonra yeniden aktif edebilirsin.
Denetim Masası'nı aç |ütfen,
Sistem ve Güvenlik Seçeneğine tıkla,
Windows Güvenlik Duvarı'na tıkla,
Sol taraftan Windows Güvenlik Duvarı'nı etkinleştir veya devre dışı bırak seçeneğine tıkla,
Oradaki seçeneklerden Güvenlik duvarını kapatabilirsin.
Ağ ayarlarından IPv6'yı devre dışı bırakalım. Bunun için buradaki videodan destek alabilirsin.
Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra oluşacak sonuçtan |ütfen bizleri de haberdar et.
Yanıtını bekliyor olacağız.
Kendine çok iyi bak, seviliyorsun! <3
Madned
Riot Games Player Support
Denetim masası
Eğer buna rağmen sorun iddia ediyorsanız şu şekilde devam edin.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Göndermiş olduğun biletin için sana çok teşekkür ederiz. ^^
Mümkünse yaşadığın teknik sorunun üstesinden geleceğiz fakat birazcık sabırlı olmamız gerekebilir.
Hazırsan çözüm adımlarına geçelim;
Arka planda çalışan RivaTuner, MSI Afterburner, ağ, performans ve çökme sorunlarına neden olmaktadır. |ütfen ilgili uygulamaları devre dışı bırak veya tamamen kaldır.
Windows Update ile işletim sistemini güncelle.
Bir sonraki işlem bilgisayarını temiz olarak başlatmak diye adlandırdığımız bir işlem, detaylar aşağıda;
Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü aç
Açılan Çalıştır penceresinde, "MSConfig" yaz ve Tamam'a tıkla
"Hizmetler" seçeneğine tıkla
"Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretle
Listede bulunan tüm hizmetleri seçip "Tümünü devre dışı bırak" butonunu tıkla
Valorant için listede VGC adlı hizmeti devre dışı bırakmadığından emin ol. VGC hizmeti Vanguard olduğu için oyuna girerken sorun yaşayabilirsin.
"Uygula"ya ve daha sonra "Tamam"a tıkla
Bilgisayarını yeniden başlat
Bu arada hizmetler içerisinden kapatmak istemediğin bir hizmet varsa açmış olduğun Hizmetler penceresinden o hizmeti tekrar açabilirsin. ^^
Güvenlik duvarı tarafından hiçbir işlemin engellenmediğine emin olmak için gel bir de mümkünse güvenlik duvarını devre dışı bırakalım, daha sonra yeniden aktif edebilirsin.
Denetim Masası'nı aç |ütfen,
Sistem ve Güvenlik Seçeneğine tıkla,
Windows Güvenlik Duvarı'na tıkla,
Sol taraftan Windows Güvenlik Duvarı'nı etkinleştir veya devre dışı bırak seçeneğine tıkla,
Oradaki seçeneklerden Güvenlik duvarını kapatabilirsin.
Ağ ayarlarından IPv6'yı devre dışı bırakalım. Bunun için buradaki videodan destek alabilirsin.
Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra oluşacak sonuçtan |ütfen bizleri de haberdar et.
Yanıtını bekliyor olacağız.
Kendine çok iyi bak, seviliyorsun! <3
Madned
Riot Games Player Support