Herkese merhaba, R5 5600, 1660 Super, 32 RAM ve A520M-K V2 anakarta sahibim. Hangi videoyu, hangi forumu araştırırsam araştırayım, çözemedim. VAN9003 hatası çözümü ile ilgili desteklerinize ihtiyacım var.
Herkese merhaba, R5 5600, 1660 Super, 32 RAM ve A520M-K V2 anakarta sahibim. Hangi videoyu, hangi forumu araştırırsam araştırayım, çözemedim. VAN9003 hatası çözümü ile ilgili desteklerinize ihtiyacım var.
Öncelikle BIOS'tan Secure Boot aktif etmeniz gerekiyor. Anakartınız sanırım Gigabyte, bilgisayara restart atın del tuşuna BIOS ekranı gelene kadar basın eğer gelmezse internetten araştırabilirsiniz genel de 3 farklı tuş olur. Her neyse BIOS'a girdiğiniz zaman Security kısmına gelin TPM status/trusted platform module olacak, ismi daha farklı bir şey de olabilir. Ona tıklayın onu Enabled/Available durumuna getirin. Ve bu işlemleri yapmadan önce bilgisayarınızın TPM destekleyip desteklemediğine bakmanızı öneririm Windows arama çubuğuna girip tpm.msc yazın orada gözükecektir. Eğer dediklerimi anlamadıysanız YouTube'dan veya forumlardan bakabilirsiniz bir sürü çözüm var ve basit bir işlem zaten.
Secure Boot aktifleştirirken sizden CSM'i kapatmanızı isteyebilir onu da kapatmanızı öneririm. Daha doğrusu o anakartta zaten CSM aktifken Secure Boot görünmez.