Valorant ve LoL dengesiz CPU ve GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

Habil ATEŞ

Hectopat
Daha fazla  
Sistem özellikleri:
AMD Athlon 2 X4 645 3.1 GHz.
8 GB DDR3 1333 MHz RAM.
RX 550 2 GB 128 Bit OC (overclock yapmadım)
400W PSU.

Başlıkta belirttiğim gibi Valorant ve LoL oynarken GPU %0 ve %100 arasındaki her sayıya değiyor neredeyse. İşin garibi CPU %90'a bile çıkmıyor bu oyunlardayken. Özellikle çatışma içlerinde FPS 40-35'e kadar inebiliyor. Düşük grafik yüksek grafik ise değiştirmiyor. Her türlü ayarda kanser ediyor beni sistem. Yardım edin lütfen.
Başka oyunlarda;
Stranded Deep: CPU %40-70 GPU: %100 tam istediğim gibi.
The Forest: CPU %60-80 GPU: %100.

Son düzenleyen: Moderatör:
LoL'u bilmem ama Valorant çok çok çok fazla şekilde optimizasyon sıkıntısı yaşatan bir oyun bu yüzden dengesiz CPU ve GPU kullanımı ortaya çıkartıyor. Bazen günü gününe değişiyor kullanımlar. Bununla ilgili Valorant desteğe bilet gönderirsen çözüm bulabilirler.

Darboğaz olsaydı diğer oyunlarda ekran kartı fulldeyken bu kadar düşük cpu almazdım değil mi ? Yani darboğaz değil oyun optimizasyonlarından dolayı mı diyebiliriz . Garip olan en düşük grafiklerde yine 120 - 150-60-40 -140 gidiyor . İstiyorum ki en düşük grafikler olsun ama en azından sabit olsun 60 da
buyrun

Bende Valorant'ta aynı sıkıntıyı yaşıyorum darboğaz bende de yok diğer oyunlar neredeyse eşit kullanım sağlıyor Valorant neredeyse ya CPU ya da sadece GPU kullanıyor. Eskiden 150-170 arası FPS alırken güncellemeler sonrası 45-50'ye indi sonrasın Valorant ile iletişime geçtim birkaç yöntem söylediler bir nevi de olsa 60-65'e çıktı sonraki güncelleme ile 80 90 ama drop giriyor böyle idare etmeye çalışıyorum. Çoğu kişide bu sıkınıtı var maalesef.

Valorant ve LoL'ün optimizasyonları çöp maalesef dostum ben de çöp optimizasyonları yüzünden artık oynuyamıyorum oyunları :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…