Çözüldü Valorant yavaş açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jkmen

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarı açıyorum ve CS2, Ready or Not, GTAV gibi oyunlara giriyorum. Çok rahat ve hızlı açılıyor ancak Valorant'ı açarken en az 5 dakika bekliyorum.
Tek sorun bu da değil, oyunu açıyorum ve ilk turama girerken yavaş giriyor,1. tur rahat bitiyor. Tabii sonrasındaki girdiğim maçlar hızlı açılıyor.
Sebebi nedir, Valorant'ı açarken de aynı şekilde ilk kez oluyor sadece, diğer girişlerimde hızlı açılıyor.

Çözüm
Bizzat kendim testini yaptım iki diske de valo kurdum.
Oyunu ilk açma da
Hdd:2 dk 32sn
Ssd:48 sn

Hesap değiştirmede
Hdd:1 dk 39sn
Ssd:27sn

Ölüm kalım maçına bağlanma
Hdd:3 dk 6 sn
Ssd:11 sn

Karar senin dostum ben ssd ye geçtim rahatladım resmen.
Benim de önceden HDD de kuruluydu SSD'ye aldım sorun çözüldü istersen SSD'inde yer var ise bir dene.

Evet ama Ready or Not'da öyle. Tık saniyesinde açılıyor.
Hocam Ready or Not'ı bilemem fakat Valorant HDD'ye kuruluyken malum yükleme ekranları çok uzun sürüyor. SSD'ye taşırsanız sorununuz çözülecektir.

Hocam Sata SSD kullanmama rağmen çok hızlı açılmıyor, HDD'de yavaş açılması çok normal.

Bizzat kendim testini yaptım iki diske de valo kurdum.
Oyunu ilk açma da
Hdd:2 dk 32sn
Ssd:48 sn

Hesap değiştirmede
Hdd:1 dk 39sn
Ssd:27sn

Ölüm kalım maçına bağlanma
Hdd:3 dk 6 sn
Ssd:11 sn

Karar senin dostum ben ssd ye geçtim rahatladım resmen.

Çözüm

Zaten SSD var ve bunun farkını biliyorum. Ama Valorant gibi bir oyunda bunu daha net görmüş oldum. CS2 de belki 2-3 belki 5-6 SND'e oyuna bağlanırken burada 2-3 dakika sürüyor. Şimdi SSD geçiriyorum Valorant'ı umarım ayarlarım gitmez

SSD ve HDD testi yaptım, ikisinide denemiş oldum ve şuanda SSD kullanıyorum.
İşte sonuçlar şöyle:
Oyunu ilk başlatma: 14 Saniye
Ajan seçme bölümüne gelme: 3 Saniye
Hazır olmayan oyuncu sebebiyle lobiye atma: 3 Saniye
Haritaya atma: 8 Saniye
Oyun bitimi lobiye atma: 3 Saniye

Oyunu ilk başlatma: 3 Dakika
Ajan seçme bölümüne gelme: 10 Saniye
Hazır olmayan oyuncu sebebiyle lobiye atma: 1 Dakika
Haritaya atma: 30 Saniye(İlk açınca 3 Dakika)
Oyun bitimi lobiye atma: 10 saniye

Yanlış bir hesaplama yapmadıysam sonuç böyle. Tabii bağlantı hızına yada başka bir oyuncunun girme hızına göre haritaya atma hızı değişebilir. Çözümü SSD geçmekmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…