Valorant yayını için monitör önerisi

Bütçe
3000

baaddino

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
CE Student
Herkese merhaba.
Valorant'ta yayın açmayı planlıyorum. Bunun için Ryzen 5 5600X, RTX 3060'lı bir sistem düşünüyorum.
Bu sistem şu videoda gösterildiği üzere ortalama 300 FPS alıyor. Yayın yaparken ne kadar FPS düşmesi yerim veya yer miyim bilmiyorum.
Bu zaman kadar hep 60Hz oynadım. 240Hz'e maalesef bütçem yetmiyor. 144 veya 165 düşünüyorum.

Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Sadece oyun için alıyorum film, dizi, 3D ile uğraşmayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
144 Hz gayet iyi bir başlangıç olur. ASUS tavsiye ederim. Yayın kalitesine göre performans kaybı değişir. Sistemin gayet yeterli, yayın esnasında da akıcı şekilde oynarsın.

Hocam Ryzen 5 5600X işlemci fazlasıyla yeterlidir. Çok fazla FPS düşmez.
"ViewSonic VX2468-PC-mhd LCD ekran - inventus" VIEWSONIC VX2468-PC-MHD 24 FHD 1500R Curved 1ms 165Hz 2xHDMI+DP FreeSync Premium Gaming LCD ekran - inventus

Özür dilerim belirtmeyi unutmuşum. Oynarken Curved'tan ziyade düz ekran tercih ediliyormuş. Deneyimim olmadı fakat bende bu sebepden düz ekran bakıyorum. Yine de teşekkür ederim :)
144 Hz gayet iyi bir başlangıç olur. ASUS tavsiye ederim. Yayın kalitesine göre performans kaybı değişir. Sistemin gayet yeterli, yayın esnasında da akıcı şekilde oynarsın.

MSI Optix için güzel yorumlar okudum. Sizce bu nasıldır hocam.

Son düzenleme:
Ips, düz ekran ve yükseklik+eğim+pivot ayarı yapılıyor.

Özür dilerim belirtmeyi unutmuşum. Oynarken Curved'tan ziyade düz ekran tercih ediliyormuş. Deneyimim olmadı fakat bende bu sebepden düz ekran bakıyorum. Yine de teşekkür ederim :)

Estağfurullah hocam. Aslında oyun tercihlerinde emin olmamakla beraber Va panel daha çok tercih ediliyor diye biliyorum. Ben Asus IPS panel kullanıyorum memnunum. Bundan sonraki tercihim imkanım olursa Va panel olacaktır.
MSI Amazon'dan alınırsa güzeldir.

Bu tarz ayakları olan monitörler çok yer kaplıyorlar. Özellikle benzer ayağı olan bir monitörüm var ve her ne kadar ayağını yan tutmaya çalışsam da mouse'um bazen monitör ayağına çarpıyor. Çok yer işgal ediyor yani kısaca.

Ek olarak Full HD bir monitör 27" olunca dikkat edildiğinde pikseller görünebiliyor. Daha az çözünürlük daha büyük bir alana sığdırılıyor. Attığım ASUS modeli gayet iyidir, tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı