Merhaba. Son birkaç gündür karşıma çıkan bir sorunla ilgili danışmaya geldim. Valorant'a girerken oyun menüsü açılmadan bilgisayar mavi veya mor ekran olarak hata veriyor ve hata olarak VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR yazıyor. Şu ana kadar internette ne kadar araştırsam da bir çözüm bulamadım. Bazen oyuna girse de(1/20) genelde oyun açılmıyor. İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5-4200U CPU @ 1.60GHz 2.30 GHz, RAM: 6,00 GB, sistem 64 Bit, ekran kartı NVIDIA GeForce 740M, ekran 60Hz. Windows güncel, yakında indirdim dosyaları sildim, oyunu açarken(laptop kullanıyorum.) Ekran klavye bağlantı kısmı da fazlasıyla ısınma oluyor, bazen bilgisayarın fanı gereğinden fazla ve yüksek sesli olarak çalışıyor, görüntü bağdaştırıcılarım güncel, sadece Valorant'a girerken oluyor CS:GO'da açılıyor herhangi bir sıkıntı yok, BIOS'la ilgili birkaç çözüm yolu denedim olmadı, sistem bakımı tarafından sorun saptanmıyor, Windows güvelik taraması tarafından sorun saptanmıyor. İlgilenirseniz sevinirim. İyi günler.
Merhaba. Son birkaç gündür karşıma çıkan bir sorunla ilgili danışmaya geldim. Valorant'a girerken oyun menüsü açılmadan bilgisayar mavi veya mor ekran olarak hata veriyor ve hata olarak VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR yazıyor. Şu ana kadar internette ne kadar araştırsam da bir çözüm bulamadım. Bazen oyuna girse de(1/20) genelde oyun açılmıyor. İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5-4200U CPU @ 1.60GHz 2.30 GHz, RAM: 6,00 GB, sistem 64 Bit, ekran kartı NVIDIA GeForce 740M, ekran 60Hz. Windows güncel, yakında indirdim dosyaları sildim, oyunu açarken(laptop kullanıyorum.) Ekran klavye bağlantı kısmı da fazlasıyla ısınma oluyor, bazen bilgisayarın fanı gereğinden fazla ve yüksek sesli olarak çalışıyor, görüntü bağdaştırıcılarım güncel, sadece Valorant'a girerken oluyor CS:GO'da açılıyor herhangi bir sıkıntı yok, BIOS'la ilgili birkaç çözüm yolu denedim olmadı, sistem bakımı tarafından sorun saptanmıyor, Windows güvelik taraması tarafından sorun saptanmıyor. İlgilenirseniz sevinirim. İyi günler.
Merhaba. Son birkaç gündür karşıma çıkan bir sorunla ilgili danışmaya geldim. Valorant'a girerken oyun menüsü açılmadan bilgisayar mavi veya mor ekran olarak hata veriyor ve hata olarak VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR yazıyor. Şu ana kadar internette ne kadar araştırsam da bir çözüm bulamadım. Bazen oyuna girse de(1/20) genelde oyun açılmıyor. İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5-4200U CPU @ 1.60GHz 2.30 GHz, RAM: 6,00 GB, sistem 64 Bit, ekran kartı Intel(R) HD Graphics Family, NVIDIA GeForce 740M, ekran 60Hz. Windows güncel, yakında indirdim dosyaları sildim, oyunu açarken(laptop kullanıyorum.) Ekran klavye bağlantı kısmı da fazlasıyla ısınma oluyor, bazen bilgisayarın fanı gereğinden fazla ve yüksek sesli olarak çalışıyor, görüntü bağdaştırıcılarım güncel, sadece Valorant'a girerken oluyor CS:GO'da açılıyor herhangi bir sıkıntı yok, BIOS'la ilgili birkaç çözüm yolu denedim olmadı, sistem bakımı tarafından sorun saptanmıyor, Windows güvelik taraması tarafından sorun saptanmıyor. İlgilenirseniz sevinirim. İyi günler.
Genel olarak grafik sürücülerinden kaynaklanmış gibi görünüyor.
Bu yüzden hem Intel işlemcinizin entegre grafik sürücülerini hem de harici NVIDIA ekran kartınızın sürücülerini DDU ile temizleyip tekrar kurmanız gerekiyor.
Ama DDU'dan önce bence NVIDIA ekran kartınıza bir sürücü güncellemesi yapın. Bakalım tekrar alacak mısınız?
NVIDIA sürücünüz Aralık 2017 tarihli.
Rich (BB code):
Image path: \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\nvam.inf_amd64_1aae4f19e68d0780\nvlddmkm.sys
Image name: nvlddmkm.sys
Browse all global symbols functions data
Timestamp: Mon Dec 4 21:12:39 2017 (5A259017)
Ancak GT 740M için güncel sürücü Nisan 2019 olarak görünüyor.
Genel olarak grafik sürücülerinden kaynaklanmış gibi görünüyor.
Bu yüzden hem Intel işlemcinizin entegre grafik sürücülerini hem de harici NVIDIA ekran kartınızın sürücülerini DDU ile temizleyip tekrar kurmanız gerekiyor.
Ama DDU'dan önce bence NVIDIA ekran kartınıza bir sürücü güncellemesi yapın. Bakalım tekrar alacak mısınız?
NVIDIA sürücünüz aralık 2017 tarihli.
Rich (BB code):
Image path: \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\nvam.inf_amd64_1aae4f19e68d0780\nvlddmkm.sys
Image name: nvlddmkm.sys
Browse all global symbols functions data.
Timestamp: Mon Dec 4 21:12:39 2017 (5A259017)
ancak GT 740M için güncel sürücü nisan 2019 olarak görünüyor.