Valorant'ın CPU yerine GPU kullanması nasıl sağlanır?

mert_ks

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci:Intel Core i5 12400F, Ekran Kartı:INTEL Arc A750, Ana Kart:ASUS PRIME H610M-R D4 3200MHz DDR4, Ram:GSKILL 8GB Ripjaws V(x2), SSD:MLD M300 500GB NVME 2280 Gen3x4 M.2 SSD, Monitör:Casper 27" Excalibur M.E27FHD-G FHD 1ms Curved 200Hz
Meslek
öğrenci
Valorant oynarken NZXT CAM uygulamasından bakıyorum, CPU performansı %90-100, GPU performansı %0-10 şeklinde görünüyor, oyun sanırım gücünü işlemciden alıyor, bu gücü ekran kartına yüklersem daha iyi FPS performans olur mu acaba? (HDMI ekran kartına bağlı)

Bu yüzdeler bana hiç normal gelmedi. Oyunu oynamıyorum ama. Bu işlemci dahili grafik yongası olan bir işlemci mi? Model nedir?

Hocam Valorant işlemci odaklı bir oyundur bunun önüne şöyle geçebilirsin.
Oyun içi grafik ayarlarını arttırsın GPU işlemci zora düşeceği için devreye girmek zorunda kalır yani bu şekilde kullanılabilir.

HDMI kablosunu anakarta takmış olmayasınız?

HDMI kablosunu anakarta takmış olmayasınız?

Kullanımlar absürt anormal, ölçümleri doğru ayarladığınızdan emin misiniz?

Olabilir.

Ekran kartına bağlı eminim.

Bu yüzdeler bana hiç normal gelmedi. Oyunu oynamıyorum ama. Bu işlemci dahili grafik yongası olan bir işlemci mi? Model nedir?

İşlemci Intel Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz

Ekran kartı AMD Radeon R7 200 series,

-Arkadaşlar benim kullandığım ana bilgisayarımda bu yüzdeler tam ters şekilde çalışıyor, işlemci %0-10, ekran kartı %90-100 kullanıyor ama konuyu açtığım bu sistemde işlemci kullanılıyor, grafikler aynı ayarlarda ama işlemcinin kullandığı sistemimin grafiklerini yükseltmeyi, deneyeceğim işe yararsa hemen dönüş yapacağım.

Bu işlemci dahili grafik yongası olan bir işlemciymiş. Acaba oyunu ondan mı çalıştırıyor? GPU misafir gibi kenarda izliyor olabilir.

Bu işlemci dahili grafik yongası olan bir işlemciymiş. Acaba oyunu ondan mı çalıştırıyor? GPU misafir gibi kenarda izliyor olabilir.

Nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim, ya da ekran kartına aktarınca daha fazla FPS alır mıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250210-220124_ChatGPT.jpg
    79,9 KB · Görüntüleme: 18
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…