Valorant'ın Gereksiz Yükselişi

Makaleler
4
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Yükseklisans
Takip ettiğim bütün yayıncılar Valorant'a geçiş yaptı. Bu oyunun dinamiklerini ve grafiklerini beğenmeyen bir tek ben miyim? Sırf Riot Games tarafından piyasaya çıktı diye Espor pazarı geniş olacağından oynuyor bence yayıncıların hepsi. Hiçbir oyunun fanı değilim fakat bundan daha nice güzel oyunlar eleştirilip taşlanarak yok edildi piyasadan. Sizin düşünceleriniz nedir?

Unutma ürünün kendisinden çok onu nasıl pazarladığın önemlidir insanların beğenip beğenmeme algılarının çoğu aslında bundan kaynaklanır, senin ismini bile duymadığın ama ürün olarak muazzam olan tonlarca oyun var Steam'de fakat duymamışsın duyulmamış pazarlanmamış tam tersi bu oyun onlara göre on kat daha kötü fakat başarılı oluyor neden çünkü pazarlaması muazzam. Dikkat edin çoğu oyunun CGI'ı oyunun kendisinden bin kat iyi görünür bu CGI için milyonlarca dolar para harcanır, mobile konsol pc hiç fark etmez hepsi ürünün kendisinden çok ürünün pazarlamasına odaklanırlar Valorant'da bu yüzden başarılı muazzam bir imaj yaratıldı oyun çıktığında muazzam bir oyuncu kitlesi saldıracak oyuna.

Son düzenleme:
Takip ettiğim bütün yayıncılar Valorant'a geçiş yaptı.
"Money, money, money..." diye bir şarkı vardı Yayıncılara bastı parayı iki hafta bu oyunu oynayın övün diye, bunlar da alacağı paraya bakıyorlar haliyle Yayında da "abiii...ufff yok böyle bir oyun ya", "yok abiiii, başka oyuna bakmak bile zaman kaybı artık" diye diye gazlıyorlar milleti Anlaşmaları bitince de birisi bile yüzüne bakmayacak oyunun bak gör

Aynısı Apex zamanında olmuştu. Wtcn, Mithrain gibi yayıncılar "bundan sonra Apex'ciyiz abeee, turnuvalar beklesin bizi" dedi. Sonra bir daha 6 ayda bir belki senede bir belki açtılar oyunu yayında

Bana hitap etmedi açıkçası oyun. Ne izlerken ne de temasından zevk almadım oyunun. Yani FPS mi oynuyoruz, rekabetçi mi, LoL mü belli değil

Son düzenleme:
Piyasadaki bir çok oyun gibi birden parlayacak sonra da birden sönecek bu iş böyle işler kemik bir oyun olacağını açıkçası sanmıyorum.

Bu kadar saçma bir oyun görmedim. Riot Games bence bunun farkında. Ürünü nasıl sevdirebiliriz diye düşünmüşler ve yayınlardan drop düşürme olayını hayata geçirmişler. Bir oyun için bu kadar saat yayın izlemek saçma geliyor bana. Yayıncılarında işine geldiği için oyunu öve öve bitiremiyorlar. Oyunu beğenmedim.

Apex Legends gibi düşüşe geçecek.
Sıkıntı da bu. Evet EA yayıncılara bir ton para dağıttı iyi reklam yaptı ama Apex'in en azından bi oynanabilirliği var bence. Oynaması olmasa izlemesi zevkli. Riot oyunları çok uzun süre canlı tutabildiğinden ve en iyi yatırım aracı olduğundan oynuyor herkes. İzlerken içim daralıyor benim bu nasıl oyun diye.

Arkadaş çevrem olmasa, kendi başıma açıp oynayacağımı pek sanmıyorum.

Piyasadaki bir çok oyun gibi birden parlayacak sonra da birden sönecek bu iş böyle işler kemik bir oyun olacağını açıkçası sanmıyorum.
Riotun çıkardığı bir oyunun birden söneceğini sanmıyorum. Tamam oyuncu odaklı bir firma ama bu kadar da zorlama bir oyun olamaz ya. Tek keyfim YouTube üzerinden beğendiğim oyunların içeriklerini izlemekti. Şimdi nere baksam yok Valorant 80 kill aldık, yok valorant şöyle böyle.

Riot Games'in geniş bir bütçesi olduğu için iyi reklamı yapıldı Twitch vb. platformlardan o yüzden sağlam bir hype var üzerinde. Overwatch gibi olacak sonu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…