Valorant'ın sistemde rahat çalışması için ne yapmalı?

mustafazafer

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim i3 işlemcili 4 GB RAM'li bir laptop buna RAM falan taksam kasma gider mi? Beni aydınlatır mısınız?

RAM'im 4 GB 1600 MHz bir 4 daha eklesem kasar mı Valorant?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant, işlemci odaklı bir oyun. İşlemcin ne kadar iyi olursa o kadar kasmafan oynarsın. Soruna gelecek olursak, bir 4 GB daha RAM takarsan, gözle görülür bir fark olmayacaktır. Dersenki ben bu laptopu 3-4 sene daha kullanacağım, o zaman taktır.

Sistemim i3 işlemcili 4 GB RAM'li bir laptop buna RAM falan taksam kasma gider mi? Beni aydınlatır mısınız?

RAM'im 4 GB 1600 MHz bir 4 daha eklesem kasar mı Valorant?
Bu CS 2 gibi bir şey değil yani mod ve ekstra şeyler yapamayacağımızdan dolayı ya kasarak oynayacaksınız ya da oynamayacaksınız maalesef.

i5 4.nesil 4 GB laptop ile Valorant'tan 30-40 FPS alıyordum fakat çok drop yediği için oynayamıyordum. 4 GB daha ilave ettiğimde FPS 60'ın üstüne çıkmaya başladı ve az drop yemeye başladı. Tabii ki yine akıcı bir oyun deneyimi sunmuyordu ama arada çok fark vardı. 4 GB RAM hiçbir şeye yetmiyor günümüzde. Arkada Chrome açsan 4 GB bitiyor zaten.

Şu an 40'dan aşağı almıyorum FPS işlemcim 4005'u nesilini bilmiyorum ekran kartıda işlemcinin.

i3 4005U ise 4. nesil oluyor. Grafik biriminiz HD Graphics. 40'dan aşağı almıyorsunuz ancak ortalama kaç FPS aldığınız da önemli. Eğer oyunda takılmalar vs. olmuyorsa RAM arttırmanıza pek de gerek yok. Eğer takılmalar vs. oluyorsa RAM arttırmak bir nebze de olsa işe yarayabilir.

i3 4005U ise 4. nesil oluyor. Grafik biriminiz HD Graphics. 40'dan aşağı almıyorsunuz ancak ortalama kaç FPS aldığınız da önemli. Eğer oyunda takılmalar vs. olmuyorsa RAM arttırmanıza pek de gerek yok. Eğer takılmalar vs. oluyorsa RAM arttırmak bir nebze de olsa işe yarayabilir.
Takılma arada oluyor ortalama 40-45 fps alıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı