Valorant'ta 300 FPS ve üstü almak için sistem yükseltme önerisi

Hocam, AM4 ve DDR4 ile AM5 ve DDR5 arkasındaki fark ne? Yani benim anlayacağım şekilde, en basit haliyle, internette gezinirken, dizi film izlerken, Valorant oynarken gibi ne gibi avantajlar sağlıyor?

Daha yüksek bellek hızı DDR5'in en büyük avantajı ve daha yüksek bellekler kullanılamaya başlandı YouTube'a DDR5 vs DDR4 yazarsanız oyun örneklerini vesaire görebilirsiniz. %20'lik bir fark yaratıyordu sanırım. Ekstra olarak AM4 de Ryzen 5 5600 kullanırsınız AM5 de Ryzen 5 7500F. Ryzen 5 7500F işlemcisi 5600'e göre daha güçlü kalıyor. Tabii AM5 demek 2 kat masraf demek.

Hocam ben soket değişmiştim, ben de aynı durumu yaşadım soketlere yaklaşık 6 bin TL harcamıştım zamanında, FPS bakımından gözle görülür pek bir artış olmamıştı
Hocam, ben uzmanlık seviyesi yüksek FPS oyuncusuyum. Oynadığım mouse padin, 10 üzerinden 7 glide yani kayma değeri varsa, bu değer nemlendikçe, kullandıkça, tozlandıkça, eskidikçe, aşındıkça düşer. Mouse padi yıkamazsam iyi oynayamayacağımı, artık yıkamanın vakti geldiğini, yıkamazsam ezik bir oyuncu gibi oynadığımı çünkü kendim gibi istediğim gibi mouse pad yüzeyinin beni oynatmadığını, tüm detayları bildiğimden istemediğim şey olduğu an oyuna odaklanamıyorum. Yani FPS oyunundaki en ufak yenilik, 240 FPS altına düşmemem, monitörümün akıcı olması benim için çok önemli. Razer Deathhadder v3 pro mouse kullanıyorum. Bizim için ilk önemli şey mouseda shape. Diğer her şey sonra gelir. Superlight 2 yi aldım ve duvara fırlatmadan iade etmeyi başardım. Çünkü bunlar hep farkındalık. Çok uzattım ve bilmişlik taslamayayım diye kısa kesiyorum hocam.

Hocam, ben kafaya taktım. Taksitle alacağım zaten. R5 7500F için geride kalmayan ama çok uçuk fiyatta olmayan, bütçe dostu anakart ne önerirsiniz? Bundan sonra RAM konusuna geçeriz.

sadece meraktan,rankınız neydi?

En ucuz AM5 anakart 3.2K falandı. B serisi olması ve çift M.2 slotu bakarak en uygun bunu buldum iyidir.

sadece meraktan,rankınız neydi?
Radyant hocam. Her gün e sporculara karşı oynuyorum öyle düşünün. Oynadığım maçların çoğunda, ya takımda ya karşıda yayıncı oluyor.

RAM ve kule tipi soğutucu da gerekecek bana değil mi? 10400F stok fanla kullanıyorum sonuçta.
RAM olarak ne önerirsiniz hocam?
@Burak Karabal Bakıyor musunuz unuttunuz mu hocam?

Son düzenleme:

RAM olarak bunu alabilirsin.

Soğutucu olarak da bunu alabilirsin.

Sanırım 1-2 ay sonra taksitle alacağım hocam. Biraz erteledim.
Ayrıca nedense RAM özellikleri çok iyi ve CL30 olmasına rağmen biraz ucuz mu kalmış? Piyasayı bilmiyorum sadece bana öyle geldi.

Sanırım 1-2 ay sonra taksitle alacağım hocam. Biraz erteledim.
Ayrıca nedense RAM özellikleri çok iyi ve CL30 olmasına rağmen biraz ucuz mu kalmış? Piyasayı bilmiyorum sadece bana öyle geldi.

F/P kovalarsan illaki bir şeyler bulursun. Zaten içindeki çiple işin yok sonuçta OC yapmayacaksın. Kaldı ki bunda a die vardı diye hatırlıyorum. İşlemcideki gibi silikon kalitesi vs gibi durumlarda yok. Rahatça alır kullanırsın.
Corsair, G.Skill vb markalar pahalıya satılıyor. Çünkü TR de adları var. Ürün ne kadar bilindik ve çok satıyorsa fiyat uçar.

Hocam güzel modlarımız sağ olsun 1 saat ban attılar. Okudum ama cevap veremedim.

Hocanın attıklarının birebir aynısını önerecektim sağ olsun yokluğumu aratmamış bunlar gayet iyi.

Hocam güzel modlarımız sağ olsun 1 saat ban attılar. Okudum ama cevap veremedim.

Hocanın attıklarının birebir aynısını önerecektim sağ olsun yokluğumu aratmamış bunlar gayet iyi.
Peki bu ürünler peşin fiyatına kaç taksitle satılıyordur hocam? Mesela ben toplam 15.000 TL tutuyorsa hepsini peşin fiyatına 6 ay taksitle alabiliyor muyum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…