Valorant'ta daha fazla FPS için hangi donanım yükseltilmeli?

Seb4stian VetteL

Centipat
Merhaba iyi Sosyaller herkese. Ben şimdi bilgisayarıma upgrade yapmak istiyorum fakat neye yapmalıyım ilk bilemiyorum.
CPU: Ryzen 5 1600 AF.
GPU: RX 560 ASUS ROG STRIX.
RAM: 8 GB 3200MHz ama 2667 anakart destekliyor yani 2667 çalışıyor.

Valorant-Minecraft- CS:GO oynuyorum.

Daha çok Valorant oynuyorum. İnternetten izlediğimde RX 560 250FPS'e kadar veriyor Valorant'ta fakat ben 130-200 alıyorum (200 hiç skill vs. kullanılmadığında)
Daha fazla FPS almak için işlemciyi mi yoksa ekran kartını mı yükselteyim.

Bir de eğer yükseltirsem Ryzen 5 5500 alacağım. Sizce nasıl başka öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşük bütçeliden başlayıp yüksek bütçelilere doğru yükseltmek iyi olabilir raminiz tek kanal mı yoksa 4+4 veya 2+2+2+2 şeklinde birden fazla ram ile 8gb mı?

VALORANT, CS:GO gibi oyunlarda FPS yükseltmek için işlemcinizi yükseltmelisiniz. VALORANT, CS:GO gibi oyunlar ekran kartından ziyade işlemciyi kullanır.
Bir de eğer yükseltirsem Ryzen 5 5500 alacağım. Sizce nasıl başka öneriniz var mı?
İyi bir işlemci olsa da R5 5600'e göre epey bir zayıf kalıyor. 600 lira daha ekleyip R5 5600 alırsanız uzun bir süre kafanız rahat oynarsınız.

İyi bir işlemci olsa da R5 5600'e göre epey bir zayıf kalıyor. 600 lira daha ekleyip R5 5600 alırsanız uzun bir süre kafanız rahat oynarsınız.
Arkadaş haklı fps bazından bakarsak R5 3600 ile neredeyse eşdeğer hatta bazı oyunlarda 3600 daha fazla fps sağlıyor bile denebilir.

Düşük bütçeliden başlayıp yüksek bütçelilere doğru yükseltmek iyi olabilir raminiz tek kanal mı yoksa 4+4 veya 2+2+2+2 şeklinde birden fazla ram ile 8gb mı?
DDR4 te 8 ve 16 var diye biliyorum benimki tek 8GB
Ekran kartım RX 560 ama yine de güzel bir fps alır mıyım?

DDR4 te 8 ve 16 var diye biliyorum benimki tek 8GB

Ekran kartım RX 560 ama yine de güzel bir fps alır mıyım?
1 tane daha 8gb ram ile 2x8 16gb yaparak başlayabilirsiniz sonrada işlemciyi yükseltirsiniz bu arada kaç watt güç kaynağı kullanıyorsunuz?

İşlemci yükseltmelisiniz Valorant için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…