Valorant'ta disk kullanımı %100 oluyor

Memoteemir

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler bugün Valorant güncelleme yaparken PC'nin kastığını fark ettim görev yöneticisine baktığımda disk kullanımı %100'dü. Daha sonra CrystalDiskMark 8'den test ettim acaba sonuçlar normal mi? Kullandığım SSD: M.2 SSD.

Dosya Ekleri

• 1674206442196.png
    105,2 KB · Görüntüleme: 47

Güncelleme esnasında parçalı dosyaları işlemeye çalışmıştır. Tümleşik olmadığı için SSD denetleyicisini zorlar. Kaliteli sağlam bir denetleyici yoksa ssdnizde normal bir durum.

Güncelleme esnasında parçalı dosyaları işlemeye çalışmıştır. Tümleşik olmadığı için SSD denetleyicisini zorlar. Kaliteli sağlam bir denetleyici yoksa ssdnizde normal bir durum.

Şimdi baktım Denetim Masası'ndan şöyle bir hata veriyor yeniden başlatsam da düzelmiyor ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• 1674207151738.png
    54,2 KB · Görüntüleme: 23
Şimdi baktım Denetim Masası'ndan şöyle bir hata veriyor yeniden başlatsam da düzelmiyor ne yapabilirim?

Aygıt yöneticisinde hatalı aygıt var mı? Crystal disk infoda sağlık yüzde olarak kaç gösteriyor ona baktınız mı?

Aygıt yöneticisinde hatalı aygıt var mı? Crystal disk infoda sağlık yüzde olarak kaç gösteriyor ona baktınız mı?

Sağlık durumu böyle ve Kingston da böyle. M.2 SSD kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• 1674212115175.png
    54,2 KB · Görüntüleme: 25
  • 1674212138559.png
    206,6 KB · Görüntüleme: 24
Sağlık durumu böyle ve Kingston da böyle. M.2 SSD kullanıyorum.

M.2 SSD dediniz ama attığınız görsel SATA SSD gösteriyor. M.2 SSDnizin görseli var mı? Bu arada sağlık durumuna CrystalDiskInfo'da bakabilir misiniz? Eğer ki SATA SSD kullanıyorsanız ve kullandığınız SSD buysa yaşadığınız %100 kullanım durumu normal. Parçalı dosyalarda 30MB/s gösterse bile bu SSD ile %100 görürsünüz. Kalitesiz bir SSD. Fakat donanım sorununuzun bu SSD'den olacağını düşünmüyorum. Aygıt yöneticisinde sorunlu aygıtları gösteriyor olması lazım.

M.2 SSD görülüyor kasada ve sistemde.

Bende olan bu.

Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (475).png
    65,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

Rica ederim. M.2'de olsa arayüzü SATA olarak çalışıyor. Pek kaliteli bir denetleyicisi yok dediğim gibi. Düşük okuma yazma hızları olduğunda bile %100 görmeniz normal. Bir sorun görünmüyor ama %87 ömür olayına dikkat şimdiden önemli bilgileriniz bir yere yedekleyin. SSD'de kurtarma gibi bir durumda olmuyor bozulduğunda.

%Kaçtan sonra sorun çıkartır bir bilginiz var mı acaba?

%Kaçtan sonra sorun çıkartır bir bilginiz var mı acaba?

%98'e düştükten sonra her an sorun çıkartma potansiyeli vardır. Kolay kolay %100'den %98'e düşmez normalde. Bu sebeple risk almamak adına erken yedekleme önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…