Valorant'ta ekran kartı sürücüsü çöktü

İşletim sistemi
Windows 10

Glank

Hectopat
Arkadaşlar, oyuna daha demin 52 MB'lik güncelleme geldi, otomatik yaptı. Şimdi oyuna girdikten 2 saniye sonra ekran kartı sürücüsü çöktü. En yüksek sürümde olduğunuzdan emin olun gibi bir yazı geldi. Zaten en yüksek sürümdeyim, güncellemeden önce daha 5 dakika önce oyundan çıktım. Oyunu kapattım. Sonra tekrar gireyim dedim. 1 el girerken güncelleme yaptı ve hata almaya başladım Allah'ım, sabır ver yahu. DDU ile silmeyi denedim. En yüksek sürümü tekrar indirdim, sorun çözülmedi :( . Birazdan sistem geri yüklemeyi deneyeceğim. Acaba sorun çözülecek mi, merak ediyorum. Sizlerde de benzeri bir sorun oluştu mu?

Ekran Görüntüsü (728).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, oyuna daha demin 52 MB'lik güncelleme geldi, otomatik yaptı. Şimdi oyuna girdikten 2 saniye sonra ekran kartı sürücüsü çöktü. En yüksek sürümde olduğunuzdan emin olun gibi bir yazı geldi. Zaten en yüksek sürümdeyim, güncellemeden önce daha 5 dakika önce oyundan çıktım. Oyunu kapattım. Sonra tekrar gireyim dedim. 1 el girerken güncelleme yaptı ve hata almaya başladım Allah'ım, sabır ver yahu. DDU ile silmeyi denedim. En yüksek sürümü tekrar indirdim, sorun çözülmedi :( . Birazdan sistem geri yüklemeyi deneyeceğim. Acaba sorun çözülecek mi, merak ediyorum. Sizlerde de benzeri bir sorun oluştu mu?

Eki Görüntüle 1054707
Sadece Valorant'ta yapması garip, büyük ihtimal sorun oyundan kaynaklı.

Eki Görüntüle 1054707

Bana da oluyor. Saçma sapan yerlerde bu hatayı veriyor. Yeniden başlatınca düzelmişti bende. Çok basit şeyler ile düzeliyor. Bu olmazsa yönetici olarak açın. Fanları hızlandırın.

Bana da oluyor. Saçma sapan yerlerde bu hatayı veriyor. Yeniden başlatınca düzelmişti bende. Çok basit şeyler ile düzeliyor. Bu olmazsa yönetici olarak açın. Fanları hızlandırın.

Sorunu çözdüm. Aslında tam da çözmedim. MSI Afterburner indirmiştim, sıcaklıkları kontrol etmek için. Onu sildim, sonra tekrar denedim, olmadı. Ben de sinirlenip PC'yi resetledim. Denedim bir kere daha, şu an oynatıyor. Bakalım, sorun çıkmadı. Şu an 1 el daha girdim. Bakalım ne olacak...

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bende yaşadım, desteğe yazdım. Destekten gelen mesajlar:
Öncelikle ekran kartı driverinin güncel olduğuna emin ol.
Arka planda çalışan gereksiz ve bilgisayarı yoran hizmetleri kapatalım.

• Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü aç,
  • Açılan Çalıştır penceresinde, "MSConfig" yaz ve Tamam'a tıkla,
  • "Hizmetler" seçeneğine tıkla,
  • Burada bulunan "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretle, <--- Bu çok önemli; aksi halde bilgisayarını açamayabilirsin.
  • Listede bulunan tüm hizmetleri seçip "Tümünü devre dışı bırak" butonunu tıkla,
  • Daha sonra listeden vgc isimli hizmeti bul ve başındaki kutunun işaretli olduğundan emin ol, (bu hizmeti kapatmamalıyız çünkü bu hizmet Riot Vanguard'ın kendisi oluyor. Onu kapatırsak oyuna giremeyiz.)
  • "Uygula"ya ve daha sonra "Tamam"a tıkla,
  • Bilgisayarını yeniden başlat,
  • Bu arada hizmetler içerisinden kapatmak istemediğin bir hizmet varsa açmış olduğun Hizmetler penceresinden o hizmeti tekrar açabilirsin. ^^

Eğer Anti Virüs programı kullanıyorsan sil lütfen. Oyun dosyalarına engel olabiliyor. Böylece yükleme ekranına geçerken sorun yaşayabilir ya da oyun içerisinde bazı özellikler olması gerektiği gibi çalışmayabilir.

Oyunun uyumluluk modun da çalışmadığından da emin olalım. Bunun için masaüstündeki oyun simgesine sağ tıkla ve Özellikler seçeneğine bas lütfen. Uyumluluk sekmesine geldikten sonra Programın çalıştırılacağı uyumluluk modu seçeneğinin işaretli olmadığından emin ol lütfen. Ayrıca Bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğini de işaretleyebilirsin.

Sorunu çözdüm. Aslında tam da çözmedim. MSI Afterburner indirmiştim, sıcaklıkları kontrol etmek için. Onu sildim, sonra tekrar denedim, olmadı. Ben de sinirlenip PC'yi resetledim. Denedim bir kere daha, şu an oynatıyor. Bakalım, sorun çıkmadı. Şu an 1 el daha girdim. Bakalım ne olacak...

Ben her gün karşılasıyorum yeniden başlatınca düzeliyor.
@Glank sonuçları bekliyorum.

Ben her gün karşılasıyorum yeniden başlatınca düzeliyor.
@Glank sonuçları bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı