Valorant'ta ekran kartı ve işlemci tam kullanılmıyor

Tasvik

Femtopat
Daha fazla  
Yakın bir zamanda ekran kartı değişikliği yaptım RX 560'dan RX6500 XT'ye geçtim mesela Minecraft'ta FPS'i sınırsıza aldığımda 500 600 çıkıyordu şu an 200'de kalıyor ve ne ekran kartı ne de işlemci tam kullanılıyor. LoL için de geçerli. Valorant içinde driverdan mı kaynaklı bir sınırı mı var çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum

İşlemciniz nedir? Valorant lol gibi oyunlar işlemci tabanlı çalıştığından ekran kartı kullanımları kolay kolay yüksek değerlere çıkmaz zaten. Ama işlemci kullanımınız da önemli.

Valorant'da zaten işlemci ve ekran kartını tam kullanmaz %30-50 civarlarında gezer ikisi de.

İşlemciniz nedir? Valorant lol gibi oyunlar işlemci tabanlı çalıştığından ekran kartı kullanımları kolay kolay yüksek değerlere çıkmaz zaten. Ama işlemci kullanımınız da
Ryzen 3 3100 işlemcim var

Hocam RX6500 XT, Ryzen 3 3100 ile darboğaz oluşturmaz. Valorant'ta zaten işlemci ve ekran kartı kullanımı da yüksek olmaz.

Şöyle bir durumda var anakart PCI-e 3.0 uyumlu ondanda bir performans düşüşü vardir die düşünüyorum anakart fiyatları çok pahalı ekran kartını ikinci elde 2500e aldım bir ekran kartı parasi kadar anakarta verilecek bir performans artışı olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…