Çözüldü Valorant'ta FPS anlık 70-80'e düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

timurP

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle sistemim şu şekilde.
H61M-P21 (b3) MSI anakart.
Intel Core i5 2400 işlemci. Stok soğutucusu var.
GTX 1050 Ti 4 GB Dual fan ekran kartı.
2x8 GB DDR3 RAM.
512+240 GB SSD.

Bu sistemle Valorant'ta 120-150 FPS civarı FPS alıyorum ama bazı haritalarda mesela lotusta anlık 70-80'e düşüyor ama abbyste bu düşüş hiç yok.
Valorant'a ticket attım hala çözemediler, en son sıcaklık testi istediler, cevap bekliyorum onlardan.
AIDA64 testimide buraya bırakıyorum. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Temperatures.png
    Temperatures.png
    87,1 KB · Görüntüleme: 63
  • Statistics.png
    Statistics.png
    82,5 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sizin de söylediğiniz gibi bir işlemci ile birlikte PSU takviyesi yapmak da çok mantıklı bir tercih olur. Ancak çok işlemci bazlı bir sorununuzun olduğunu düşünmüyorum. Valorant'tan kaynaklanan bir problem olduğu görüşündeyim, tabii ki Valorant oynuyorsanız işlemcinizin iyi olmasında fayda var.

Bende öyle düşünüyorum zaten sisteme i7 3770 ve PSU yükseltmesi dışında bir yükseltmeye ihtiyaç yok i7 3770 hala güçlü bir işlemci olduğunu söyleyenler çok.
Valorant'taki sorun için hala destek ekibiyle iletişim halindeyim şu optimizasyon işini bir türlü beceremiyorlar.

Şimdi tickettan cevap geldi işlemcimin fazlaca ısındığını söylüyorlar.

Sorun çözüldü Intel Turbo Boost kapatıp güç seçeneklerinden dengeliye aldım şu anlık haven breeze ve sunsette 0 drop oldu denemeye devam edeceğim.
Merhaba öncelikle sistemim şu şekilde.
H61M-P21 (b3) MSI anakart.
Intel Core i5 2400 işlemci. Stok soğutucusu var.
GTX 1050 Ti 4 GB Dual fan ekran kartı.
2x8 GB DDR3 RAM.
512+240 GB SSD.

Bu sistemle Valorant'ta 120-150 FPS civarı FPS alıyorum ama bazı haritalarda mesela lotusta anlık 70-80'e düşüyor ama abbyste bu düşüş hiç yok.
Valorant'a ticket attım hala çözemediler, en son sıcaklık testi istediler, cevap bekliyorum onlardan.
AIDA64 testimide buraya bırakıyorum. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Hocam sizlik bir sıkıntı yok, 3060 Ti ve R5 5600X sisteme sahibim, bende de son güncellemeden sonra anlık droplar giriyor. 2-3 arkadaşımdada bu sorun var. Bir dahaki güncellemeyi bekleyeceğiz.

Bilgisayarınızın bakımını, macun değişimini en son ne zaman yaptınız? Droplar genelde işlemci veya ekran kartının çok ısınıp kendini soğutmak için düşük güç vermesi sonucu oluyor.
Örneğin işlemci 80w güç çekiyor sıcaklıklar yavaş yavaş 95 dereceye geliyor. 95 derece olunca gücü 40w'a düşürüyor, sıcaklık 80 dereceye düşüyor ama o sırada performans kaybı yaşanıyor

Hocam, aynı durumdan müzdarip olduğum için dikkatimi çekti sormak istedim. PSU'nuzun 12V kanalında dalgalanma var. PSU'nuzun markasını biliyor musunuz?

Bilgisayarınızın bakımını, macun değişimini en son ne zaman yaptınız? Droplar genelde işlemci veya ekran kartının çok ısınıp kendini soğutmak için düşük güç vermesi sonucu oluyor.
Örneğin işlemci 80w güç çekiyor sıcaklıklar yavaş yavaş 95 dereceye geliyor. 95 derece olunca gücü 40w'a düşürüyor, sıcaklık 80 dereceye düşüyor ama o sırada performans kaybı yaşanıyor
Macun değişimi max 3 4 ay olmuştur

Hocam, aynı durumdan müzdarip olduğum için dikkatimi çekti sormak istedim. PSU'nuzun 12v kanalında dalgalanma var. PSU'nuzun markasını biliyor musunuz?

PC alındığından beri değişmedi PowerGate 300watt ama FPS dropların işlemciden kaynaklandığını düşündüğüm için i7 3770'e geçmeyi planlıyorum i7 ile birlikte PSU'yu 400 Wat'a yükseltmeyi düşünüyorum.

Macun değişimi max 3 4 ay olmuştur

PC alındığından beri değişmedi PowerGate 300watt ama FPS dropların işlemciden kaynaklandığını düşündüğüm için i7 3770'e geçmeyi planlıyorum i7 ile birlikte PSU'yu 400 Wat'a yükseltmeyi düşünüyorum.

Sizin de söylediğiniz gibi bir işlemci ile birlikte PSU takviyesi yapmak da çok mantıklı bir tercih olur. Ancak çok işlemci bazlı bir sorununuzun olduğunu düşünmüyorum. Valoranttan kaynaklanan bir problem olduğu görüşündeyim, tabii ki valorant oynuyorsanız işlemcinizin iyi olmasında fayda var.

Sizin de söylediğiniz gibi bir işlemci ile birlikte PSU takviyesi yapmak da çok mantıklı bir tercih olur. Ancak çok işlemci bazlı bir sorununuzun olduğunu düşünmüyorum. Valorant'tan kaynaklanan bir problem olduğu görüşündeyim, tabii ki Valorant oynuyorsanız işlemcinizin iyi olmasında fayda var.

Bende öyle düşünüyorum zaten sisteme i7 3770 ve PSU yükseltmesi dışında bir yükseltmeye ihtiyaç yok i7 3770 hala güçlü bir işlemci olduğunu söyleyenler çok.
Valorant'taki sorun için hala destek ekibiyle iletişim halindeyim şu optimizasyon işini bir türlü beceremiyorlar.

Şimdi tickettan cevap geldi işlemcimin fazlaca ısındığını söylüyorlar.

Sorun çözüldü Intel Turbo Boost kapatıp güç seçeneklerinden dengeliye aldım şu anlık haven breeze ve sunsette 0 drop oldu denemeye devam edeceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_0979.png
    IMG_0979.png
    133,4 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı