Valorant'ta işlemci değiştirmek FPS artırır mı?

arasove

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, şu an i5 7400T ve GTX 1050 2 GB olan bir kasa var elimde. Oyun eskiden iyiydi ancak şu an oynanmayacak seviyede droplar giriyor. Oyun işlemci tabanlı olduğu için anakart ve işlemciyi güncellesem FPS artışı olur mu? Olursa ne düzeyde olur? Şu an 120 FPS sabitliyorum ancak aksiyonlarda 60 70'lere iniyor bazen inmiyor, kafasına göre takılıyor. Rahatsız etmeye başladı.

Artış olur tabii ki fakat FPS dropların nedeni işlemci olmayabilir. Oyunu oynarken arkadan Görev Yöneticisi'ni açın ve drop anındaki kullanım değişikliklerine bakın. Bu bilgi almanıza yardımcı olur.

Artış olur tabii ki fakat FPS dropların nedeni işlemci olmayabilir. Oyunu oynarken arkadan Görev Yöneticisi'ni açın ve drop anındaki kullanım değişikliklerine bakın. Bu bilgi almanıza yardımcı olur.
CPU %100 olduğunu görmüştüm bir kaç defa sanırım bundan kaynaklanıyor. i3 12100F ve ona uygun bir anakart alsam en uygun maliyetle çözerim herhalde. Peki bu almak istediğim işlemci işimi görür mü yoksa daha iyi bir işlemci mi almalıyım?

RAM veya HDD droplara sebep oluyor olabilir.
Ram 16GB ancak HDD'den de olabilir. @Culoksi Hocam imzanızdan gördüm de siz oyunda kaç FPS alıyorsunuz acaba? Sizin kullandığınız işlemciyi almayı planlıyorum. Ekran kartımız da yakın sayılır.

Anlık FPS oynamalarında drop yiyorsunuz. HDD veya RAM ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Tavsiyem FPS'inizi sabitleyip denemeniz. 60 veya 90 gibi değerde sabitlerseniz akıcı bir oyun deneyimi yaşarsınız.

Anlık FPS oynamalarında drop yiyorsunuz. HDD veya RAM ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Tavsiyem FPS'inizi sabitleyip denemeniz. 60 veya 90 gibi değerde sabitlerseniz akıcı bir oyun deneyimi yaşarsınız.
80 civarına sabitlediğimde bile bazen FPS drop giriyor.
@arasove 250-330 arası genelde. Ama daha yüksek ve düşük değerler de duruma göre oluyor.
Bayağı fazlaymış hocam. Ranked için geçerliyse bu değerler İ3 12100F ve buna uygun bir anakart alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…