Valorant'ta ping değerleri birden artıyor

Synthwav3

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Valorant'ta son 1 ayda pingim saçma sapan sayılara çıkıyor. Rank maçımda 15000 ms gördüm desem inanmazsınız. Belki sorarsanız diye söyleyeyim, 50 60 MB arası alıyorum. Bu ping sorununu nasıl çözeceğim? Diğer oyunlarda hiçbir sıkıntı yok ama sadece Valorant'ta var.

Önce Bufferbloat testi yap. Test kötü çıkarsa paket kaybın olabilir. Önce internet kablo bağlantılarını kontrol et eğer doğruysa TCP Optimizer ile internet gecikmeni kısmı olarak azaltabilirsin. Daha sonra modemden QoS ayarları yap. Eğer SQM ayarı varsa kesin aç. İstanbul serveri IP adresi 162.249.79.1 ve sesli sohbet IP adresi 74.201.103.25. QoS sınıflandırma ekleme kısmı olacak. Kendi IP adresinden bu iplere direkt bağlantı yapabilirsin. İçinde istediği TCP UDP port numaralarına da googlea Riot port yönlendirme yazarak ulaşabilirsin. Sonra aynı portları modemde güvenlik duvarında port yönlendirme kısmına da gir. Daha sonra Denetim Masası'ndan güvenlik duvarı soldan gelişmiş ayarlardan kurallar sayfasına ulaşıp oraya sağda yeni kural deyip çıkan ekrandan TCP'ya da UDP seçip TCP olan portları yazıp Valorant TCP portlar yazıp kaydet. UDP olanlar için de ayrıca yap. Ekstra olarak Wi-Fi'den bağlanıyorsan modemden Wi-Fi'yi 2.4 ve 5 diye ikiye ayır. Modem sana yakınsa 5I sadece kendi pcnde kullan gerisi 2.4 kullansın. Benim bildiğim bu kadar. İnternet kablo kalitelerine ve bağlantılara falan girersek iş uzar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı