Valorant'ta ping sürekli değişiyor

Fatih4638

Kilopat
Merhaba.
Oyunda anlam veremediğim bir şekilde ping sorunu yaşıyorum. Örnek vermek gerekirse, bazı günler 19-20 pingte sabit oynuyorum oyunu. Bazı günlerde 15-16 pingte sabit oynuyorum. Ama mesela bir iki hafta boyunca 20 pingte sabit oynuyorum her gün. Sonra aniden bir sabah PC açtığımda oyuna girdiğimde 15-16 pingle oynuyorum. Ve bu PC'yi kapatana kadar devam ediyor. Ne zaman PC'yi kapatıp açsam tekrar eski haline (20 pinge) dönüyor ve sabit 20 ile oynamaya devam ediyorum haftalarca. 5 ping fark önemsiz gibi gelebilir ama anlam veremediğim bir şekilde 15-16 pingteyken mermilerim aşırı düz gidiyor ve çok akıcı seri oynuyorum ve 20-30 kill alıyorum oyunda. Ama 19-20 pingte mermilerim çok sekiyor hiç stabil olmuyor oyun. Ve bunun internet sağlayacımla hiçbir alakası yok. 15 ping aldığım zamanlarda da Speedtest'deki pingim 10 görünüyor, 20 ping aldığım günlerde de Speedtest'deki ping sonucum 10 görünüyor. Ve başka kimse kullanmıyor interneti sadece bilgisayarım bağlıyken bu bütün bu bahsetttiğim şeyler. Sizce bu nedendir? Nasıl çözebilirim bunu nasıl 15'e sabitlerim her gün. Windows 11 kullanıyorum. Her şey güncel. Win, driverlar vs. Her şey...

Merhaba.
Oyunda anlam veremediğim bir şekilde ping sorunu yaşıyorum. Örnek vermek gerekirse, bazı günler 19-20 pingte sabit oynuyorum oyunu. Bazı günlerde 15-16 pingte sabit oynuyorum. Ama mesela bir iki hafta boyunca 20 pingte sabit oynuyorum her gün. Sonra aniden bir sabah PC açtığımda oyuna girdiğimde 15-16 pingle oynuyorum. Ve bu PC'yi kapatana kadar devam ediyor. Ne zaman PC'yi kapatıp açsam tekrar eski haline (20 pinge) dönüyor ve sabit 20 ile oynamaya devam ediyorum haftalarca. 5 ping fark önemsiz gibi gelebilir ama anlam veremediğim bir şekilde 15-16 pingteyken mermilerim aşırı düz gidiyor ve çok akıcı seri oynuyorum ve 20-30 kill alıyorum oyunda. Ama 19-20 pingte mermilerim çok sekiyor hiç stabil olmuyor oyun. Ve bunun internet sağlayacımla hiçbir alakası yok. 15 ping aldığım zamanlarda da Speedtest'deki pingim 10 görünüyor, 20 ping aldığım günlerde de Speedtest'deki ping sonucum 10 görünüyor. Ve başka kimse kullanmıyor interneti sadece bilgisayarım bağlıyken bu bütün bu bahsetttiğim şeyler. Sizce bu nedendir? Nasıl çözebilirim bunu nasıl 15'e sabitlerim her gün. Windows 11 kullanıyorum. Her şey güncel. Win, driverlar vs. her şey...

Sunucularda anlık yoğunluktan veya bilgisayarınızın arkada yaptığı güncelleme, indirme işlemlerinden kaynaklı olabilir.

Merhaba.
Oyunda anlam veremediğim bir şekilde ping sorunu yaşıyorum. Örnek vermek gerekirse, bazı günler 19-20 pingte sabit oynuyorum oyunu. Bazı günlerde 15-16 pingte sabit oynuyorum. Ama mesela bir iki hafta boyunca 20 pingte sabit oynuyorum her gün. Sonra aniden bir sabah PC açtığımda oyuna girdiğimde 15-16 pingle oynuyorum. Ve bu PC'yi kapatana kadar devam ediyor. Ne zaman PC'yi kapatıp açsam tekrar eski haline (20 pinge) dönüyor ve sabit 20 ile oynamaya devam ediyorum haftalarca. 5 ping fark önemsiz gibi gelebilir ama anlam veremediğim bir şekilde 15-16 pingteyken mermilerim aşırı düz gidiyor ve çok akıcı seri oynuyorum ve 20-30 kill alıyorum oyunda. Ama 19-20 pingte mermilerim çok sekiyor hiç stabil olmuyor oyun. Ve bunun internet sağlayacımla hiçbir alakası yok. 15 ping aldığım zamanlarda da Speedtest'deki pingim 10 görünüyor, 20 ping aldığım günlerde de Speedtest'deki ping sonucum 10 görünüyor. Ve başka kimse kullanmıyor interneti sadece bilgisayarım bağlıyken bu bütün bu bahsetttiğim şeyler. Sizce bu nedendir? Nasıl çözebilirim bunu nasıl 15'e sabitlerim her gün. Windows 11 kullanıyorum. Her şey güncel. Win, driverlar vs. Her şey...

Bunun pek çok nedeni olabilir. İnternet servis sağlayıcı yoğun olabilir. Oyunun sunucuları yoğun olabilir. Sistemin de arka plan da internet kullananan uygulamalar olabilir. Update'ler olabilir.

Dediğiniz şey bende de olan bir şeydi. Normalde 7-8 ping ile oynarken 30 pinge çıktığımda sanki 150-200 ping gibi hissettiriyordu. Bazen ping kısmında yazan değer hatalı yada olması gerekenden düşük gözükebiliyor.

Sisteminiz hakkında tam bir bilgi vermemişsiniz ama internete kablolu olarak bağlanmayı deneyebilirsiniz, daha stabil pinge sahip olursunuz. Ayrıca modeminiz 7/24 açıksa fazla ısınıyor olabilir, arada kapatıp biraz soğutabilirsiniz. Bunlar da olmuyorsa son tercih olarak internet servis sağlayıcınızla irtibata geçin.

Sunucularda anlık yoğunluktan veya bilgisayarınızın arkada yaptığı güncelleme, indirme işlemlerinden kaynaklı olabilir.
sunucu ile alakalı olsa pc yi kapatıp açtığım an eski haline dönmez. arka plan indirme ile alakalı olsa 2 hafta boyunca arkada birşeyler indirmesi ve arada bir indirmeyi kesmesi normal mi? haftalar boyu ne indirecek arka planda

Sunucu ile alakalı olsa PC'yi kapatıp açtığım an eski haline dönmez. Arka plan indirme ile alakalı olsa 2 hafta boyunca arkada bir şeyler indirmesi ve arada bir indirmeyi kesmesi normal mi? Haftalar boyu ne indirecek arka planda

Sistem de virüs olabilir belki.

sunucu ile alakalı olsa pc yi kapatıp açtığım an eski haline dönmez. arka plan indirme ile alakalı olsa 2 hafta boyunca arkada birşeyler indirmesi ve arada bir indirmeyi kesmesi normal mi? haftalar boyu ne indirecek arka planda
Oyunun sunucularından bahsediyorum hocam, valorant Türkiye'de anlık olarak fazla oynanan bir oyun ve değişkenlik gösterebilir.
Veya bağlantınız stabil olmayabilir.

Bunun pek çok nedeni olabilir. İnternet servis sağlayıcı yoğun olabilir. Oyunun sunucuları yoğun olabilir. Sistemin de arka plan da internet kullananan uygulamalar olabilir. Update'ler olabilir.
servis sağlayıcı ile alakası olsaydı her iki zamanda da ping test sonuçlarım aynı çıkamzdı speedtest.net de . oyun yoğunluğu ile alakası olsa pc kapatıp açınca eski haline dönmezdi. updateler haftalar sürmez bence

Dediğiniz şey bende de olan bir şeydi. Normalde 7-8 ping ile oynarken 30 pinge çıktığımda sanki 150-200 ping gibi hissettiriyordu. Bazen ping kısmında yazan değer hatalı yada olması gerekenden düşük gözükebiliyor.

Sisteminiz hakkında tam bir bilgi vermemişsiniz ama internete kablolu olarak bağlanmayı deneyebilirsiniz, daha stabil pinge sahip olursunuz. Ayrıca modeminiz 7/24 açıksa fazla ısınıyor olabilir, arada kapatıp biraz soğutabilirsiniz. Bunlar da olmuyorsa son tercih olarak internet servis sağlayıcınızla irtibata geçin.
bu cevap mantıklı geldi biraz bazen oyun hatalı gösterebilir pingi oldugundan düşük gibi... ama nasıl olyuorda düşük göründüğünde daha hızlı oluyor oyun stabil ve seri gidiyo mermiler

Oyunun sunucularından bahsediyorum hocam, valorant Türkiye'de anlık olarak fazla oynanan bir oyun ve değişkenlik gösterebilir.
Veya bağlantınız stabil olmayabilir.
oyun sunucusu birden fazla mı oluyor? bilmediğim için soruyorum. yani ben istanbul sunucusunu tek bir sunucu olarak biliyorum. sunucu içerisinde birden fazla ayrı sunucular varsa dediğiniz mantıklı pc aç kapat yaptığımda diğer sunuculara geçtiği için olabilir.

Sistem de virüs olabilir belki.
mantıklı. arkada maden kazan virüsler oluyormuş . bunlardan biri olursa doğrudur pingten yiyebilir. hangi antivirüs önerirsiniz?

kaspersky ile tam tarama yaptım ping sorunum düzelmedi demek ki virüsle alakalı değilmiş

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı