Valorant'tan çıkınca "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hatası

Emirhan Kerti

Femtopat
Daha fazla  
RAM
4
SSD veya HDD modeli
120 GB SSD
Ekran kartı
RX 550
Anakart
H310
İşlemci
i3 9100F
Ben neredeyse 1 buçuk yıldır IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ntoskrnl.exe hatasını çözmeye çalışıyorum. İzlemedim denemediği yöntem kalmadı ve bu hata sadece Valorant'dan çıkınca oluyor Valorant'ı gerekirse 3 gerek 4 saat oynuyorum bir sorun yok ama oyundan çıkıp masaüstüne geldiğimde bu hatayı alıyorum. RAM bozuk olabilir yazıyordu her yerde ama Memtest86 testi yaptım hiçbir sorun olmadığı yazıyordu. Benchmark testi de yaptım herhangi bir çökme de olmadı fakat hala nedenini bilmediğim şekilde bu hatayı alıyorum. Lütfen biri yardım edebilir mi? Minidump dosyaları

Son düzenleme:
Hocam bilgisayarınız Valorant'ı oynarken çok fazla ısınıyor mu?

Bilmiyorum hiç bakmadım ama işlemci kullanımı hep %100 oluyor ve ufak tefek donmalar oluyor. Oyundan çıkınca da IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatasını alıyorum oyundayken değil oyundan çıkınca alıyorum bir anlamadığım yanı da o.

Hocam bilgisayarınız Valorant'ı oynarken çok fazla ısınıyor mu?

Az önce MSI Afterburner'dan baktım. Genelde işlemci 65-68 derece arasında gidip geliyordu Max 70 dereceyi gördü ekran kartıda aynı şekildeydi 67 derece civarındaydı kötü bir değer mi? Pek fazla bilmiyorum da hatayı almamın sıcaklıkla bir alakası var mı?
@AlphaHd

Son düzenleyen: Moderatör:

RivaTuner ile mi baktınız derecenize yoksa Alt F4 yapıp mı baktınız?

Programı kurdum şimdi ne yapmam gerek simgesi yok.

Ağ sürücülerini birkaç gün önce zaten güncellemiştim ama yine şimdi tekrar yaptım hepsi güncel yazıyordu BIOS da ise sadece bir ayar varsayılan değildi onu da düzelttim ama sorun hala devam ediyor sorunu hala anlamış değilim. Şimdi ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sıcaklıklar normal.

Biraz saçma gelecek ama Valorant'ı kapatır kapatmaz dosya gezgininden rastgele klasörler açın 15-20 saniye bunu yapın bakalım yine mavi ekran verecek mi? Bende de Valorant'ı kapatınca bu mavi ekran hatası geliyordu bunu yapınca gelmiyordu deneyin bu sefer mavi ekran veriyor mu?

Deneyeceğim sonucu sizinle paylaşırım teşekkürler.
Deneyeceğim sonucu sizinle paylaşırım teşekkürler.

Hocam bazen oyunu kapattıktan hemen sonra BSOD veriyor yani dosya gezginine giremiyorum bile. Sıkıntı Valorant'ta bunu anladım ama arkadaşlarımda bu sorun yokken ve bende neden bilgisayarımda bir hata olmadığı halde oluyor bu sorun onu anlamış değilim ne yapmam gerek bilmiyorum.
@AlphaHd

Son düzenleme:
Hocam başka bir fikrim yok maalesef

Sisteminizde Secure Boot vb. ayarlar açık mı? Biraz da onlara bakın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…