Valve neden böyle?

Bu arada ben söyleyeyim Valve'ın yaptığı stratejik bir hamle. Bu aralar Steam çok fazla güncelleme alıyor üstüne CS2 ve Steam Deck güncellemeleri vs binince oyun yapmak zorlaşıyor. Kötü çıkartıp leke de sürmek istemiyorlar adlarına. Ubisoft misali yapsalar o zaman IP sömürme işi başlar işte. Half-Life 10 oyununu bile görürüz

CS2 çıktıktan sonra bir ihtimal tekrar geliştirilmeye başlanılabilir. Doğukan adal bir ara Half-Life 4 çıkacak diyordu
 

Portal 3... Acil çıksın.
 

Kanka tamamen para kazandiklari icin yapmiyorlar. Bak mesela GTA 4'ü 2008 de yaptilar. Oyun gayet guzel ama karanlik bir atmosferi var. 2008'e gore guzel oyun GTA 4'ten iyi para kazandilar. Ne az ne cok sonra bak tam 5 senede 2013'te bambaska bir oyunmuş gibi GTA 5'i yaptilar. Bayağı iyi cok cok iyi bir oyun adamlar resmen 10 level gelişmisler. Sonra kanka GTA 4'ü tokatladi tabii. GTA 5 GTA Online'den oyun içi paradan falan bayağı bayağı iyi para kazandılar hâlâ kazaniyorlar. Hani nerede oyun kanka GTA 6 nerede GTA 5'i 5 senede yaptilar mis gibi oyunu tam tamina 10 sene oldu ve feci para kazandilar bu parayla ne projeler yapilir 10 yıldır oyun cikmior kanka GTA 6 cikmiyor. Bence sirf para icin cikarmiyorlar. Bu para ile ve 10 senede neler neler yapilirdi.
 

Half-Life 2'den fazla 4'ten az çıkar Half-Life 3 çıkmaz.
 
Arkadaşlar Half-Life asla gelmeyecek. İsminde spoiler var yarım hayat. (belki tam çeviri böyle değildir) yani asla yeni bir Half-Life oyunu gelmeyecek hep yarım kalacak belki de o yüzden bunca sene çıkarmadılar.

Half-Life ismi yarım hayat değil de kimyadaki yarı ömür anlamına geliyor.
 
Bence tamamiyle kaliteden ötürü. Adamların hem tuzu kuru hem nakit cash geliyor projelerinden o yüzden yapacakları projeleri ansızın koyuyorlar kontrol edip sunuyorlar beğenmezlerse iptal ediyorlar. Kaliteden kastımda şu mesela bu zamana kadar kime sorsak valve çıkardığı oyunların hepsine kaliteli derler nitekim hepsi aktif olarak hâlâ oynanıyor. Bu durumdan ötürü de yapmışken tam yapalım beğenilsin kötü iz bırakmasın kafasında yöneliyorlar. Bana kalırsa CS 2 den sonra Half-Life 3 gelebileceğini düşünüyorum ama bence bundan önce VR olarak bi oyun getirebilir nedeni ise Alyx hikayesi ve oynanış olarak Half-Life evrenine o denli bakılması oyuncuların çok hoşuna gitti bunun devamı gelir yada aynı evreni farklı karakterden de görebiliriz.
 

Bir L4D3 güzel olurdu hem de çok güzel bence döner oyun motor tamamlandığına göre güzel işler yapabilirler CS2 de gördük zaten hepimiz kalite konusunda çok iyiler inşallah efsane serilerin devamı gelir.
 

CS2 hala gelmedi. Valve gitsin bıçaklar çıkarsın parayı kırsın.
 

Hocam GTA 5'ten sonra RDR2'yi yaptılar ve bütün stüdyolar RDR'ye odaklandı. 2018'den bu yana geliştiriliyor diyebiliriz GTA 6 için.
 
Normalde bir oyun firması ayakta kalması için yeni bir ürün çıkartması gerekir; EA gibi her yıl kopya da çıkarabilir, Rockstar gibi 4-5 yıl arayla kaliteli de çıkarabilir ama sonuçta çıkarmaları gerekir.

Valve'ın ise böyle bir derdi yok çünkü Steam para basıyor. Bu yüzden yalnızca gerçekten iyi bir oyun yaparlarsa çıkarma kararı alıyorlar. Left 4 Dead 3 bu yüzden iptal edildi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…