Valve'dan Twitch'e Karşı Hamle; 'Steam Broadcasting'

Twitch TV'nin son yıllarda oyun dünyasından elde ettiği gelirler mâlumunuz. Sadece oyun dünyasında değil, bütün internet dünyasında dikkat çeken Twitch, en nihayetinde Amazon tarafından satın alınmıştı. PC piyasasının öne çıkan firmalarından Valve, Steam ile beraber Twitch'e karşı ilk hamlesini atmış görünüyor.

Steam Broadcasting servisini duyuran Valve, bütün oyunculara canlı yayın yapma imkanını sağlıyor. Şu an için beta sürecinde olan bu serviste yayınınızı isterseniz davetli kişilere izletebilir, isterseniz sadece arkadaşlarınıza izletebilir, isterseniz de bütün Steam kullanıcılarına izletebilirsiniz. Herkese açık olan yayınların, oyunların Steam sayfalarında listeleneceği belirtilmiş.

Şu an için bu servis oyuncular arası yardımlaşma başlığıyla tanıtılmış olsa da, betadan sonra Valve'ın daha büyük hamleler yapacağını söyleyebiliriz. Oyuncular şimdiden Steam Broadcasting'de yayınlara başlamış durumda.

Samet Konuksal

Canlı yayınlara ulaşmak için link alttadır.

Steam Community

Yaparlar, şirketin ismi Valve ise her şeyi yapar. Çalışanlar bireysel planlarını kendileri üretiyor, her türlü şey çıkar.

Anlatıldığına göre güzel bir sisteme benziyor, ben beğendim. Twitch gibi büyük yayınlar için değil de, daha çok arkadaşlar arasında birbirini izlemek için kullanılır gibi geliyor bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…